Quantcast

A. Armonaitė: mūsų kandidatas į merus Vilniuje turi realius šansus laimėti

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė tikisi, kad jų kandidatai Vilniuje ir Elektrėnuose pateks į antrąjį mero rinkimų turą ir turi realius šansus laimėti, o kitur viliasi turėti tarybose frakcijas.

„Neslepiame, kad ir Vilniuje norime patekti į antrą turą ir laimėti, – žurnalistams ketvirtadienį sakė iš anksto savivaldos rinkimuose balsavusi politikė. – Ir Elektrėnuose Silva Lengvinienė, mūsų kandidatė, praėjusiuose rinkimuose tik 14 balsų buvo pritrūkusi, dabar bendruomenės labai aktyviai palaiko“.

„O apskritai Laisvės partijai tai yra pirmieji savivaldos rinkimai, ir mes norime ten, kur dalyvaujame, turėti frakcijas: Vilniuje ir Elektrėnuose – ambicingiau, bet norime turėti frakcijas, opoziciją. Kaune irgi alternatyvą parodėme, manau, gana ryškią“, – sakė A. Armonaitė.

Neslepiame, kad ir Vilniuje norime patekti į antrą turą ir laimėti.

Laisvės partija, atskilusi nuo Liberalų sąjūdžio, įsikūrė 2019 metais. S. Lengvinienė 2019 metų savivaldos rinkimuose dalyvavo su visuomeniniu rinkimų komitetu. Antrajame ture tais metais ji pralaimėjo dabartiniam Elektrėnų merui Kęstučiui Vaitukaičiui.

Antrą kadenciją mero poste baigiančio Remigijaus Šimašiaus manymu, Laisvės partijos kandidatas Tomas Vytautas Raskevičius turi realius šansus būti antrajame sostinės rinkimų ture.

„Tikrai akivaizdu, kad antras turas bus, ir aš manau, kad Tomas Vytautas Raskevičius turi labai realius šansus jame būti. (...) Labai didelė dalis nuo kitų pasirinkimų perėjo prie Tomo Vytauto“, – Lukiškių aikštėje kalbėjo R. Šimašius.

R. Šimašius sakė norintis, kad Vilnius keistųsi, o tam, pasak jo, reikia geros miesto politikos.

„Pagrindinis lūkestis (išrinktam merui – BNS) – kad išlaikytų tą veržlumo dvasią, atvirumo ateičiai, atvirumo pasauliui ir kad iš tikrųjų tai būtų nuolatinio tobulėjimo miestas: kad nebūtų atgal, nebūtų sustojimo, o būtų į priekį. Labai to norisi“, – kalbėjo jis.

Anot R. Šimašiaus, Vilniui reikia valdžios, kuri keltų drąsias idėjas ir jas realizuotų.

„Vilnius tikrai unikalus tuo, kad jis ir supranta, kad gyvena gerus laikus, ir nori, ir mato galimybę gyventi geresnius laikus. Tai tam reikia ir valdžios, kuri nei korupcijos liūnuose lindėtų, nei atgal dairytųsi į sovietines nostalgijas, nei trypčiotų vietoje“, – sakė jis.

Meras yra sulaukęs kritikos dėl pastaraisiais metais vykdomo gatvių siaurinimo. Paklaustas, ar pripažįsta, kad buvo padaryta klaidų, jis sakė, kad projekto „kryptis – labai gera, detales tikrai yra kur patobulinti“.

Vilniuje partija į merus kelia Seimo nario T. V. Raskevičiaus kandidatūrą, Elektrėnuose – taip pat parlamentarę S. Lengvinienę, Kaune – prodiuserį Mantą Bertulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimundėlis

Raimundėlis portretas
Kosmonaute skrisk Marsan susirinkus savo "kundidatus'...

Pasirodo

Pasirodo portretas
ji blogos nuomonės apie vilniečius,galvoja,kad jie visiški besmegeniai,kad masiškai balsuotų už jų kandidatą

Saviįtaiga

Saviįtaiga portretas
Armonaitės saviįtaiga. Kuo dažniau ir garsiau kartoja, tuo mažiau tiki.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių