Quantcast

A. Armonaitė apie pokyčius ministerijoje: esu įsitikinusi, kad J. Neliupšienė sustiprins URM darbą

Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės džiaugiasi, kad jos komandą palikusi viceministrė Jovita Neliupšienė nusprendė grįžti į diplomatinę tarnybą Užsienio reikalų ministerijoje. Mat, įsitikinusi ministrė, J. Neliupšienės turima kompetencija diplomatijoje padės sustiprinti sankcijų politikos koordinavimą ir jų įgyvendinimą Lietuvoje.

„Natūralu, jog J. Neliupšienė turi labai didelę patirtį diplomatijoje, ji yra pirmiausia diplomatė ir jos sugrįžimas į diplomatiją buvo natūralus klausimas. Iš tikrųjų tai yra labai kompetentingas žmogus ir džiaugiuosi, kad turėjau galimybę pusę kadencijos dirbti kartu. Esu įsitikinusi, kad Jovitos darbas sustiprins sankcijų politikos koordinavimą, įgyvendinimą Lietuvoje ir konkrečiai – Užsienio reikalų ministerijoje“, – interviu Eltai ketvirtadienį teigė A. Armonaitė.

A. Armonaitė naujuoju viceministru skirs dabartinį savo patarėją Karolį Žemaitį, kuris ministerijoje kuruos eksporto, investicijų ir talentų pritraukimo klausimus. Anot jos, šis pokytis yra nedidelis ir natūralus.

„Pokyčiai jie palyginti yra nedideli, nes viceministro pareigas pradeda eina Karolis Žemaitis, kuris ir dirbo su šitais klausimais, su investicijomis, su eksportu, talentais, kitais svarbiais klausimais kartu su Jovita komandoje. Tai pas mus tas pokytis yra labai natūralus“, – komentavo ji.

Be to, paklausta, ar Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje artimiausiu metu nenusimato daugiau pertvarkų, A. Armonaitė teigė, esą kol kas tokių planų nėra.

„Kažkokių pokyčių, apie kuriuos reikia atskirai pranešinėti, kol kas tikrai neturime. Bet apskritai nuolatos veikla vis parodo, ką galbūt galėtume atnaujinti, tai mes keičiamės nuolatos“, – pridūrė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Ekonomikos ir inovacijų ministerija pranešė apie pokyčius komandoje. Viceministrai keisis rugsėjo mėnesį.

K. Žemaitis ministrės patarėju dirba nuo dabartinės Vyriausybės kadencijos pradžios. Iki prisijungimo prie Ekonomikos ir inovacijų ministerijos jis dirbo „Go Vilnius“ Verslo skyriaus vadovu, projektų vadovu Kauno technologijos universitete, agentūroje „Investuok Lietuvoje“. Per savo karjerą, K. Žemaitis sukaupė vertingų žinių investicijų pritraukimo, ekonominio konkurencingumo, verslo plėtros, tarptautinio bendradarbiavimo srityse. K. Žemaitis yra baigęs ekonomikos ir politikos bei rinkodaros ir vadybos studijas ISM universitete.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovybę sudaro 4 viceministrai. Joje taip pat dirba Vincas Jurgutis, Eglė Markevičiūtė ir Ieva Valeškaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kosmonautė toliau

Kosmonautė toliau  portretas
Kvailioja

vel

vel portretas
ta bjaurybe, Lietuvos parazitas.

fas fas

fas fas portretas
kada i kosmosa skrisit su visa savo partija?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių