Quantcast

Ar mažų vaikų turintys Vyriausybės nariai planuoja juos skiepyti nuo COVID-19?

  • Teksto dydis:

Jungtinių Amerikos Valstijų ekspertams paskelbus, kad siūlys leisti „Pfizer“ vakcina nuo COVID-19 skiepyti penkerių–vienuolikos metų vaikus, Lietuva žada laukti Europos vaistų komisijos sprendimo, praneša LNK.

O ką mano valdžia – ar planuoja nuo COVID-19 skiepyti ir savo vaikus?

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen du pilnamečiai sūnūs jau pasiskiepiję nuo COVID-19, septynmetis, anot mamos, bus paskiepytas, kai tik bus leidžiama, o beveik ketverių metų sūnus dar lauks savo eilės.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės dvylikos metų dukra paskiepyta dviem dozėmis, o dešimtmetė bus paskiepyta, jei, anot mamos, bus medikų rekomendacijos.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas augina tris vaikus ir taip pat svarsto apie jų skiepijimą: „Šešeri, penkeri ir du mėnesiai. Tad klausimas, ar skiepysiu, ar neskiepysiu vaikus, turėtų išeiti iš atsakymo, kad septintą mėnesį pasiskiepijome laukiantis. Pasiskiepijome po to, kai atėjo pasaulinės rekomendacijos, kad nėščiosioms skiepai yra nepavojingi. Lygiai taip pat ir su vaikais – jeigu yra mokslininkų, kurie daro tyrimus, stebėseną, tai vadovausimės“.

Mano dukrytei yra virš trejų metų. Jeigu tik medikai sakytų, kad galima tokio amžiaus vaikus skiepyti, tai tikrai skiepytume.

Kultūros ministerijai vadovaujantis Simonas Kairys taip pat tvirtino, kad skiepytų dukrą, jei tik ji būtų tinkamo amžiaus. Dabar Lietuvoje galima nuo COVID-19 skiepyti sulaukusius dvylikos metų.

„Mano dukrytei yra virš trejų metų. Jeigu tik medikai, specialistai sakytų, kad galima tokio amžiaus vaikus ar šiek tiek vyresnius skiepyti, tai tikrai skiepytume“, – sakė S. Kairys.

„Mano vaikas yra trejų su puse metų, tai kol kas neaktualu“, – teigė teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska.

Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko sūnui nėra dvejų ir jis, anot tėčio, gavęs visus skiepus, išskyrus nuo COVID-19.

„Jis yra paskiepytas visais įmanomais skiepais. Jeigu reikės, mes skiepysime ir tuo skiepu, kuris yra saugus. Kažkada skaičiavau, kiek kūdikis gauna per tuos vienus metus skiepų nuo įvairių ligų, suskaičiavau apie 20 ligų, nuo kurio tokio amžiaus vaikai yra gelbstimi. Be skiepų, ko gero, gali būti ir visokių pasekmių“, – šnekėjo A. Anušauskas.

Freepik.com nuotr.

JAV ekspertai skelbė, kad siūlys leisti „Pfizer“ vakcina nuo COVID-19 skiepyti penkerių–vienuolikos metų vaikus. Lietuva žada dar palaukti.

„Mes dar laukiame Europos vaistų agentūros sprendimo, jo dar nėra, tad Lietuvoje dar nėra to klausimo“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

JAV ekspertai skelbė, kad penkerių–vienuolikos metų grupėje buvo beveik 2 mln. užsikrėtusiųjų, apie 100 iš jų mirė. Lietuvoje nuo koronaviruso mirusių vaikų nėra.

Valdžia baiminasi, kad susirgimų padaugės po ilgojo Vėlinių savaitgalio, kai žmonės puls lankyti kapų ir artimųjų.

„Esant mažiausiems negalavimo simptomams tikrai reikėtų susilaikyti nuo kapų lankymo, nuo artimųjų. Reikėtų tikrai riboti savo socialinius kontaktus ir įsivertinti savo rizikas. Grįžtame prie to, kad mes esame labai darbštūs, labai skrupulingi, labai prižiūrime kapus, tai šiuo atveju nereikėtų kurti naujų kapų“, – teigė A. Dulkys.

Daugėjant užsikrėtusiųjų, Kauno ligoninės Šilainių padalinyje nebepriimami terapiniai pacientai. Vietoje to padidintas lovų skaičius sergantiems koronavirusu. Akušerijos, pediatrijos ir ambulatoriniai dirbs. Šiaulių ligoninė skelbė, kad stabdo koronaviruso lovų plėtrą, nes trūksta gydytojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Puse seimo narių nesiskiepina jie žino kad ta vaksina tai pelnas iškrypeliam

Nuomonė

Nuomonė portretas
Gerb. Klaipėdos redakcija. Prašome, nepropaganduokite vaikų skiepavimą. Ačiū

Kauniete

Kauniete portretas
Nei seimūnai skiepijasi,nei savo vaikus skiepins šita vakcina. Bet žinoma tvirtins ,kad skiepins.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių