Quantcast

Apžvalgininkas P. Gritėnas sudarė sutartį su I. Šimonyte

Apžvalgininkas Paulius Gritėnas trečiadienį patvirtino, kad prieš kelias savaites sudarė sutartį su konservatorių kandidate į prezidentes Ingrida Šimonyte dėl konsultavimo.

„Mano bendradarbiavimas nesusijęs su agitacija ir kažkokiu aktyviu veikimu viešumoje. Tai iš esmės yra Ingridos klaidų ir jos veiksmų analizė. Atlieku analitinį darbą“, – BNS sakė P. Gritėnas.

Jis sakė, kad analizuoja kandidatės pasisakymus ir programą ir teikia pastabas. P. Gritėnas teigė manantis, kad šis ryšys nekliudys jam toliau rašyti apie politiką, tačiau prezidento rinkimų jis žada nebekomentuoti.

„Bent jau komentuoti prezidento rinkimų aš tikrai objektyviai negalėsiu dėl to nuo to save nušalinu. Kitas dalykas, yra platesnių procesų vertinimas. Nemanau, kad visiškai tas mano konsultacinis darbas atima galimybę man rašyti apie apskritai pačią politiką arba kitus platesnius procesus, nevertinant, aišku, konkrečių asmenybių“, – kalbėjo P. Gritėnas.

Jis sako šios veiklos ėmęsis po to, kai sulaukė I. Šimonytės kvietimo.

„Tai yra pasisakymų, programos analizavimas. Aš teikiu pastabas, ji turi teisę atsižvelgti į jas arba ne“, – apie savo darbą su kandidate sakė P. Gritėnas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje I. Šimonytė yra nurodžiusi, jog su P. Gritėnu sutartis sudaryta kovo 15 dieną.

„Ta diena registracijos praktiškai atitinka dieną, kai apskritai padariau sprendimą“, – sakė jis.

Apie šią sutartį P. Gritėnas iki šiol viešai neskelbė.

„Aš turbūt būčiau apie tai užsiminęs ir pats, bet kažkaip nemačiau atvejo, kuriuo turėčiau užsiminti. Jeigu būčiau turėjęs kažkokį viešą pasisakymą ar vedimą debatų, tikrai būčiau turėjęs deklaruoti“, – sakė jis.

P. Gritėnas BNS atsisakė nurodyti, koks yra sutartas atlyginimas už šį darbą. I. Šimonytę jis konsultuoja kaip individualią veiklą vykdantis asmuo.

P. Gritėnas ilgą laiką dirbto portalo 15min.lt žurnalistu. Paskutiniu metu jis rašo apžvalgas politikos temomis portalui delfi.lt. Jis sako informavęs portalo redaktorę apie savo darbą su I. Šimonyte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal ir gerai

Gal ir gerai portretas
Kad analizuos klaidas,nes Ingridos kapelija,atrodo klysti linkusi. Iš Baršausko gt.pasukus link zoologijos sodo didelis kandidatės paveikslas.Nejauku pasidarė ir dėl dislokacijos vietos ir dėl panašumų.Nejaugi tikrai kvailumui ribų nėra?

kiek

kiek portretas
dar reklamuosite sia transvestytine fizionomija juk vistiek nerinksime nebent atvyks briuselio /vaivorikstiniai/........

Lina

Lina portretas
Džiugu. Intelektualus žurnalistas. Viskas bus GERAI.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių