Quantcast

Aplinkos ministerija – ne tik be ministro, bet ir su vienu viceministru

Pirmadienis – paskutinė viceministro Martyno Norbuto darbo diena Aplinkos ministerijoje. Likusi vienintelė viceministrė Rėda Brandišauskienė tikisi netrukus sulaukti naujo kolegos.

„Kiek viešojoje erdvėje paskelbta, tiek ir man yra žinoma, kad yra planuojamas komandos pastiprinimas. Su tuo susiję dokumentai yra tvarkomi“, - Eltai sakė R. Brandišauskienė.

Ji teigė nežinanti, ar kandidatūra į atsilaisvinusią viceministro kėdę bus patvirtinta iki M. Norbuto išėjimo iš ministerijos, tačiau mano, kad jai greičiausiai neteks perimti jo kuruojamų sričių.

„Nežinau tiksliai, ar paskutinę M. Norbuto darbo dieną, bet yra ministrų sutarimas, kad bus pastiprinimas - yra jį pakeisiantis kandidatas. Todėl nebuvo svarstoma, ar aš dengsiu sritis (M. Norbuto kuruojamas. - ELTA), nes yra kita kandidatūra“, - Eltai teigė R. Brandišauskienė.

M. Norbutas Aplinkos ministerijoje buvo atsakingas už gamtos apsaugą, miškus, saugomas teritorijas, kraštovaizdį bei atliekas.

Iš esmės, kai buvau pakviestas grįžti į Aplinkos ministeriją, buvo aiškiai pasakyta, kad tai – laikina pozicija, bet laikinumas negali tapti nuolatinumu.

Kaip Eltai trečiadienį sakė pats M. Norbutas, jo pasitraukimas iš pareigų paspartins sprendimus dėl Aplinkos ministerijos.

„Iš esmės, kai buvau pakviestas grįžti į Aplinkos ministeriją, buvo aiškiai pasakyta, kad tai - laikina pozicija, bet laikinumas negali tapti nuolatinumu. Man atrodė, kad mano pasitraukimas greičiau paskatins priimti sprendimus ir stiprinti Aplinkos ministerijos komandą, nes tai yra būtina, ir turi būti ne du viceministrai, o visi trys. Tai galėtų paskatinti daugiau dėmesio skirti aplinkai, nes akivaizdu, kad kai nėra suformuota pilna komanda, to dėmesio yra mažiau, mažiau ir galimybių spręsti labai svarbius klausimus, kurie liečia tiek gyventojus, tiek gamtos apsaugą, tiek klimato iššūkius“, - teigė M. Norbutas.

Pasak jo, po buvusio aplinkos ministro Kęstučio Navicko atsistatydinimo jį laikinai pavaduojantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas įkalbino jį laikinai pasilikti ministerijoje.

ELTA primena, kad Aplinkos ministerija vadovo neturi nuo gruodžio pradžios, kai premjeras Saulius Skvernelis inicijavo K. Navicko pasitraukimą. Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Ž. Vaičiūnas.

S. Skvernelis į laisvą aplinkos ministro vadovo vietą siūlė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau ją prezidentė Dalia Grybauskaitė atmetė, argumentuodama tuo, kad kandidatei trūksta patirties ir kompetencijų.

Dabartinis kandidatas į aplinkos ministro postą - Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Kęstutis Mažeika, kurio kandidatūrą prezidentei praeitą savaitę pateikė S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Samokslo teorija:

Samokslo teorija: portretas
Kas gali paneigti kad ministras tyčia neskiriamas?Taigi tiek galima Labanoro ir kitų draustinių iškirsti! Skvernui ir kitiems sisteminiams prezidentiniams rinkimams būtini dideli pinigai

ALGIS

ALGIS portretas
Peršasi mintis , kad tokia ministerija visai nereikalinga .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių