Quantcast

Apklausa: prezidento rinkimus laimėtų G. Nausėda, antras – I. Vėgėlė

  • Teksto dydis:

Jeigu prezidento rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, juos laimėtų dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda, rodo trečiadienį skelbiama naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atlikta visuomenės nuomonės apklausa.

Anot jos, už G. Nausėdą balsuotų 16,8 proc. respondentų.

Artimiausias varžovas galėtų būti buvęs Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė. Už jo kandidatūrą balsuotų 8,9 proc. apklaustųjų.

Trečią poziciją užima Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė. Ją prezidentės poste norėtų matyti 7,9 proc. apklaustųjų.

Toliau eina Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė su 6,2 proc. palaikymu, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas – su 5,6 proc., Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis – su 4,7 proc., visuomenininkas Andrius Tapinas – su 3,8 proc. palaikymu.

Apklausos duomenims, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis per prezidento rinkimus gautų 2,6 proc. balsų, Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen – 2 procentus.

Į sąrašą įtraukti Aurelijus Veryga, Remigijus Šimašius, Aušra Maldeikienė, Valdemaras Tomaševskis, Petras Gražulis, Gabrielius Landsbergis surinko mažiau nei 2 proc. simpatikų balsų.

Už kitą, tai yra neįvardytą, kandidatą balsavę būtų 11,8 proc. apklaustųjų, nebalsavę – 11,9 proc., nežinojo 17,8 proc. respondentų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ tyrimą atliko rugsėjo 20–30 dienomis, apklausta 1010 žmonių nuo 18 iki 75 metų – pusė jų į tyrėjų klausimus atsakė telefonu, kita pusė – internetu.

Tyrimo rezultatų paklaida sudaro 3,1 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Gali reitinguot kiek nori jau nauseda palaidotas toks prezidentas tai geriau jokio kenkejai Lietuvos abu su gabriuku

gediminui

gediminui portretas
tai klausykis LRT ir plok "tikriems patriotams" konslibams. Tiesa jums nemaloni.

Tik už Vėgėlę!!!

Tik už Vėgėlę!!! portretas
Tik už Igna Vėgėlė balsuosime!!! Tai iškili asmenybė, teisininkas, išsilavinęs inteligentiškas žmogus, ne koks žmonių nekenčiamų bankų klerkas.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių