Quantcast

Apkaltinta dėl tuščio kritikavimo opozicija pažėrė priekaištų valdantiesiems: mus „išdūrė“

S. Skvernelis: gaila, kad Seimo pirmininkė pasirodė esanti didžiausia melagė

Opozicija pykdo ne tik valdančiųjų laikysena užsienio politikos klausimais. Vasarai einant į pabaigą opozicinių partijų lyderiai neslepia, kad jaučiasi apgauti parlamento daugumos. Seimo mažumai priklausantiems politikams liko nuoskauda, jog kelias savaites trukęs opozicijos egzodas į atskirą posėdžių salę baigėsi be jokio apčiuopiamo rezultato. Valdantieji mainais į normalų darbą Seime leido opozicijai pristatyti keturis projektus dėl infliacijos amortizavimo, tačiau po pateikimo visas keturias iniciatyvas atmetė.

Galiausiai nebuvo ištesėtas pažadas sudaryti galimybę Vyriausybei ir opozicijai pasidarbuoti vasarą darbo grupėje, kurioje būtų apsikeista nuomonėmis dėl infliacijos mažinimo priemonių. Opozicijos atstovų teigimu, šioje istorijoje apsimelavo ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. O ji, dar vasarai įpusėjus, buvo užsiminusi, kad nuo idėjos dėl darbo grupės nėra atsitraukta.

„Labai gaila, kad Seimo pirmininkė dabar pasirodė esanti didžiausia melagė. Juk Seimo pirmininkė ne kartą žadėjo, buvo perduotas ministrės pirmininkė patikinimas, kada vasarą premjerė surinks darbo grupę“, – teigė S. Skvernelis.

Partijos „Vardan Lietuvos“ lyderio teigimu, šiuo klausimu apsimelavo apskritai visa valdančioji dauguma ir tai, akcentavo jis, turės įtakos tolesniam darbui Seime.

„Eilinį kartą mus apgavo, pažadai buvo padalinti, kai reikėjo, jog opoziciją grįžtų į salę. Bet po to buvome tiesiog apgauti. Nieko nepadarysi, reikia tiesiog įvertinti, kad štai tokią turime valdančiąją daugumą“, – sakė S. Skvernelis, neslėpdamas, kad valdančiųjų žodžiais jau nebetiki ir šiais politikais nebepasitikės.

„Apgaulė yra galima tik vieną kartą. Antrą kartą niekas nepasiduos tokiai apgaulei“, – tikino politikas.  

V. Blinkevičiūtė: nereikia džiaugtis, kad valdantieji „išdūrė“ posėdžius boikotavusią opoziciją

Panašiai kaip ir S. Skvernelis nusivylimo valdančiųjų pažadais neslėpė ir socialdemokratų pirmininkė V. Blinkevičiūtė. Tai, kad Seimo dauguma paskutiniuose pavasario sesijos posėdžiuose atmetė keturias opozicijos iniciatyvas dėl infliacijos mažinimo, o vėliau taip ir nesurado laiko darbo grupei, europarlamentarė manymu, atnešė nuostolių eiliniams gyventojams.

Žmonės yra nepasiruošę, žmonės dengiasi savo pavarde, nes pavardė garantuoja postą, ir būtent dėl to mes turime problemas, kurios kyla mūsų valstybei.

„Dėl to nėra ko džiaugtis. Galima „išdurti“ opoziciją, galima nesilaikyti duoto žodžio, bet žmonių gyvenimo kokybė nuo to nepagerėjo, o tik pablogėjo. Ir pasitikėjimas valdžia ir valdančiaisiais. Pasižiūrėkite... Jis menksta kiekvieną dieną“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

„Dabar pasitikėti valdančiaisiais negalima ir neįmanoma“, – teigė ji.

Anot politikės, opozicija nepamirš valdančiųjų sprendimo ignoruoti opozicijos norą vasarą kartu su Vyriausybe pasidarbuoti dėl žmonių gerovės. Valdančioji dauguma yra trapi, tad apgaulinga valdančiųjų maniera gali atsisukti, pasak V. Blinkevičiūtės, antru lazdos galu patiems dešiniesiems.

„Jų dauguma yra labai trapi. Kiekvieną kartą jiems reikia ieškoti palaikymo iš opozicijos svarstant vienus ar kitus klausimus“, – užsiminė politikė.

Nesutinka, kad opozicijos pasiūlymai yra „populizmo žibalo purškimas į infliacijos laužavietę“

Visgi socialdemokratė labiausiai apgailestavo, kad valdantieji ne tik neįsiklauso į jos partijos pasiūlymus dorojantis su infliacija, bet apskritai, jos manymu, nieko nedaro, kad žmonės gyventų geriau nei gyvena dabar siaučiant rekordinei infliacijai.

Nesupranta politikė ir to, kodėl valdantieji bei dalis ekspertų yra kritiški jos kartojamai idėjai sumažinti PVM būtiniausiems maisto produktams. Konservatoriai tokias politikės iniciatyvas pavadino „populizmo žibalo purškimu į infliacijos laužavietę“. Tokios vaizdingos metaforos, V. Blinkevičiūtės manymu, išsprūsta tik tada, kai sprendimus priimantys žmonės iš tikrųjų nebežino ką daryti.

„Kai matai, kad situacija yra bloga ir nebežinai ką daryti, tada kaltini opoziciją ir opozicinių partijų atstovus ar socialdemokratus. Ar nebuvo geriau pasakyti, kad turime dirbti bendrai ir ieškoti sprendimų“, – svarstė politikė.

„Artėja juk ir šildymo sezonas. Bet niekas nepadaryta, ramiai atostogaujama. Tad mūsų priekaištų pagrįstumas yra akivaizdus. Kita vertus, nereikia būti dideliu mąstytoju, kad pamatytum, kad maisto kainų infliacija tarp ES valstybių yra didžiausia. Tad išeičių reikia ieškoti. Tik jos jau gerokai vėluoja. PVM lengvatų maisto produktams reikėjo anksčiau. Artėja ir šildymo sezonas. Neužtenka taikyti nulinį PVM centriniam šildymui. O kaip su tais žmonėmis, kurie gyvena rajonuose ir kaimuose? Ar jiems šildymas nepabrango?“, – toliau dviprasmiškai vertinamus pasiūlymus vardino V. Blinkevičiūtė.

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Ministrai nebegeli slėptis už I. Šimonytės krūtinės

LSDP pirmininkė nepraėjo ir pro daugiau nei metus viešojoje erdvėje besisukančio klausimo – ar Vyriausybė turėtų atnaujinti ministrų sudėtį ir taip suteikti papildomo postūmio darbams. V. Blinkevičiūtės manymu, šiuo klausimu seniai viskas aišku: Vyriausybė dirba blogai ir kai kurie ministrai nebegali slėptis už premjerės.

„Prisidirbta yra be galo daug ir tą atsakomybę prisiimti vis tiek reikia. Juk negali visi slėptis už Šimonytės krūtinės. Neišeina. Kažkas turi prisiimti atsakomybę, o ne svarstyti, kad mes nepakeičiami, kad valstybėje viskas tvarkoje“, – sakė ji.

Visgi, kad Vyriausybėje subręstų mintis realiems pokyčiams, tęsė socialdemokratė, ji netiki.

„Aš tik galvoju, kiek dar Šimonytė dengs ministrus, kurie netinkamai atlieka savo darbą. Reikėtų visgi nepabijoti priimti sprendimus“, – sakė politikė.

Prisidirbta yra be galo daug ir tą atsakomybę prisiimti vis tiek reikia. Juk negali visi slėptis už Šimonytės krūtinės.

Jai antrino ir ne kartą Ministrų Kabinetą atšviežinti raginęs S. Skvernelis.

„Jeigu premjerei viskas gerai, tai palaukime, kol žmonės įvertins jų kompetenciją ir jų galimybę dirbti. Tik gaila, kad jau prarasti dveji metai ir, panašu, kad dar prarasime dvejus metus, ir po to srėbti tai, ką jie pridarė, bus kažkam labai neįmanoma“, – teigė politikas.

Daro išvadą, kad valdantieji yra morališkai sugedę ir atsidūrę desperacijoje

Apibendrindami tarp valdančiųjų ir opozicijos vykstantį ginčą, centro kairės partijų lyderiai daro išvadą – valdantieji, viena vertus, toliau kaltina dėl savo nesėkmių kitus ir, kita vertus, parodo supratę, kad yra nepavydėtinoje padėtyje.

„Kažkada paminėjau tokį terminą – tuščia Vyriausybė. Ji taip ir neužpildė pozityvios darbotvarkės per dvejus metus. Deja, bet taip yra. Pozityvios darbotvarkės nėra, yra tik nevykęs reagavimas į krizes arba dar blogiau – pačių krizių sukėlimas. Sukelia krizes ir po to bando kaltinti kitus: kalti visi aplinkui tik ne patys aukščiausi. Tarsi jie būtų nuo Dievo duoti arba geriausia, kas galėjo įvykti Lietuvai“, – teigė S. Skvernelis.

Panašią „diagnozę“ valdantiesiems skyrė ir V. Blinkevičiūtė.

„Konservatoriai visą laiką pasižymėjo tam tikra arogancija, pasipūtėliškumu ir, tiesą pasakius, jų reakcija į bet kokius opozicijos pasiūlymus ar konstruktyvią kritiką visada buvo neadekvati. Jie kažkaip supyksta, įsižeidžia, špilkuoja, ignoruoja iš karto. Politikoje taip nereikėtų daryti. Juk demokratinėse valstybėse tam ir yra opozicija, o ne vienintelė partija, kuri visada yra teisi. Įsigilinimo ir įsiklausymo jiems visada trūko ir tebetrūksta. Jiems atrodo, kad yra viena tiesa“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Galiausiai „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio teigimu, valdantieji parodė, kad nesusitvarko su situacija ir dėl to yra desperacijoje.

„Jie pasidaro labai aršūs jiems tenkančios kritikos atžvilgiu. Taip būna visada, kai jie yra desperacijoje. Jei jiems sektųsi tai jie neturėtų dėl ko siusti ant kitų. Jie tada galėtų sakyti, kad mes dirbame, mes tą ir tą padarėme. Bet dabar kritikuoja opoziciją.... o patys šią vasarą iš viso nieko nedarė. Jie atostogavo jie tūsinosi – atsiprašau už šį žodį – bet tai yra jų stilius. Ši Vyriausybė nieko nedaro ir laukia, kol kažkas savaime išsispręs. Bet taip nebūna“, – apibendrino R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Šitas žiurkių pjautynes del valdžios gali nutraukti tik okupantas. Kaip 1940 metais.

Kai skvernelistai visais būdais skverbiasi į valdžią

Kai skvernelistai visais būdais skverbiasi į valdžią portretas
Puiki ministrė, gerai tvarkosi. Keliukų sau nesikloja...O Sverneliui matyt duota užduotis, nes net šlykščiai aršus jis.

Apgautieji ir nuskriaustieji

Apgautieji ir nuskriaustieji portretas
Skvernelis turi planą visus apgauti, bet trūksta vingių smegenyse. Tomaševskis, Paluckas, Karbauskis, Skvernelis, Butkevičius, Paksas, Gražulis apgaudinėja vienas kitą kiekvieną dieną ir jaučiasi skriaudžiami. Labai nyki kompanija, kaip putino orkos.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių