Quantcast

Anykščiuose vyks Regioninės politikos forumas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Anykščių menų inkubatoriuje rengiamas Regioninės politikos forumas.

Jo dalyviai aptars pasaulines ir Lietuvos tendencijas šioje srityje, bus diskutuojama, kokios yra šiandieninės galimybės regionų plėtrai ir kaip regionai geba jomis pasinaudoti, kaip atrodys regionai po 30 metų, pranešė renginį organizuojanti Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Forume dalyvaus savivaldybių merai, savivaldybių, regionų plėtros tarybų, Vyriausybės, Seimo ir verslo, profesinių sąjungų, nevyriausybinių organizacijų atstovai, sociologai, ekonomistai, Lietuvos ir užsienio mokslininkai bei ekspertai.  

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, tai strateginis, regionų raidai labai svarbus renginys, savotiškas „minčių fabrikas“, kuriame gimusios idėjos vėliau suguls į realius darbus, įpūsiančius gyvybės regionams.

„Pastaraisiais metais regionams sukūrėme dvigubai didesnes galimybes – patvirtinta regionų plėtros programa, kurios biudžetas 1,6 mlrd. eurų, startavo ir europinė 2021–2027 metų ES fondų investicijų programa. Labai svarbu šiuos pinigus paversti papildomomis galimybėmis mūsų žmonėms, o ne formaliai „įsisavinti“, – teigė ministrė.

Anot jos, taip pat jau laikas galvoti, kas bus po 30 metų, jeigu demografinės prognozės pasitvirtins ir Lietuva bus priversta pereiti prie „sidabrinės ekonomikos“.

Forumo metu suplanuotos trys diskusijos – apie artimiausio dešimtmečio investicijas, apie Lietuvos strategiją iki 2050 metų bei apie „sidabrinę ekonomiką“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių