Quantcast

A. Anušauskas: svarstoma sukurti Hibridinių grėsmių užkardymo centrą

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad ministerija svarsto galimybę sukurti Hibridinių grėsmių užkardymo centrą, kuris realiu laiku užsiimtų grėsmių analize, jų užkardymu.

„Krašto apsaugos ministerijoje, atsižvelgiant ir į tai, kas yra aprašyta ir šioje ataskaitoje, yra svarstoma galimybė ir aš manau, kad artimiausiu metu įvyks toks lūžis ir bus sukurtas Hibridinių grėsmių užkardymo centras, kuris užsiimtų realiuoju laiku grėsmių analize, užkardymu“, – žurnalistams spaudos konferencijoje Seime ketvirtadienį sakė ministras.

Taip jis kalbėjo Valstybės saugumo departamentui ir Lietuvos karinės žvalgybai pristačius kasmetinę grėsmių nacionaliniam saugumui ataskaitą.

„Dezinformacija atrodo itin grėsmingai savo poveikiu. Apie tai reikia kalbėti, turėti įrankius, kurie galėtų realiu laiku padėti žmonėms, priimantiems sprendimus, ir pačiai visuomenei suprasti ir atsispirti“, – sakė A. Anušauskas.

Ministro teigimu, informacinės-kibernetinės atakos įgija naujų bruožų.

„Dirbtinis intelektas leidžia turėti naujas galimybes. Artimiausioje perspektyvoje, jau kai ką matėme – dirbtinis intelektas sugeneruoja ne tik tekstą, bet ir vaizdą, mes su tuo susidursime. Reikia apie tai kalbėti, mokyti visuomenę atpažinti tokias grėsmes“, – sakė jis.

Remiantis VSD ir karinės žvalgybos ataskaita, Rusija ir toliau laikoma didžiausia grėsme, taip pat nerimą kelia kiti autoritariniai režimai, propaganda, informaciniai-kibernetiniai išpuoliai, radikalizmas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
NERIMAS--tai dar ne argumentas ikurti dar kita centra--srebykla,, Autoritariniai rezimai ,,,dar nepagrindas patiems kirshinti tu rezimu vadovus,,,Pas mus ir pakanka nesusikalbejimu,,,kurie pilieciams ---nepriimtini ir jei zmones eitu i gatves reikalauti!!!---musu kaimynai mus pavadintu --autoritarinia valstybe taip pat,,nes viska stebiTRECIOJI AKIS.

Strategas

Strategas portretas
Taip, butina sukurti hibridiniu gresmiu uzkardymo centra. Tik ar "patempsit" galynetis su tomis slykstynemis?

matyt

matyt portretas
jau saviems vietos prie lovio pritruko tai kurs dar ir savo filiala prie VSD
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių