Quantcast

A. Anušauskas: siekiame, kad NATO brigada ateityje būtų dislokuota pilna apimtimi

  • Teksto dydis:

Lietuva siekia kad NATO brigada šalyje būtų dislokuota pilna apimtimi, teigė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Tai jis sakė Madride susitikęs su Vokietijos gynybos ministre Christine Lambrecht (Kristin Lambrecht).

„Siekiame, kad Vokietijos pajėgumai Lietuvoje didėtų: keliame tikslą, kad NATO brigada ateityje būtų dislokuota Lietuvoje pilna apimtimi. Esame pasirengę planą, tam reikės papildomų investicijų, naujos infrastruktūros nuolatiniam sąjungininkų buvimui. Įgyvendindami NATO sprendimus su Vokietija dirbsime išvien“, – Krašto apsaugos ministerijos pranešime teigė A. Anušauskas.

Ministerija praneša, jog artimiausiu metu į Lietuvą atvyks Vokietijos karininkai, kurie įvertins esamą Lietuvos karinę infrastruktūrą ir spręs dėl papildomų pajėgumų dislokavimo.

NATO šalių vadovai Madride trečiadienį patvirtino ketinimus rytiniame Aljanso sparne, įskaitant Lietuvą, iki brigados dydžio vienetų didinti prieš kelerius metus dislokuotas pajėgas.

Tarptautiniai NATO batalionai Lietuvoje, kaip ir kitose Baltijos šalyse, Lenkijoje, dislokuoti 2017 metais, reaguojant į išaugusią Kremliaus grėsmę po Krymo aneksijos, vėliau panašūs vienetai buvo atsiųsti į kitas rytinio sparno šalis.

Lietuvoje batalionui vadovauja Vokietija, ji formuos ir brigadą. Šalių pareigūnai teigia, jog dalis vieneto bus dislokuojama Lietuvoje, o dalis – Vokietijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu kieno pinigais bus išlaikomi kitos šalies kariai ???

A'nušaus'kas \\\\\.../////

A'nušaus'kas  \\\\\...///// portretas
KGB tam neprieštarauja?????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių