Quantcast

A. Anušauskas: S. Skvernelio Vyriausybė dėl naujo poligono statybų padarė klaidų

Krašto apsaugos (KAM) ministras Arvydas Anušauskas mano, kad praėjusi Vyriausybė, planuodama pradėti statyti naują karinį poligoną Vakarų Lietuvoje, padarė klaidų.

Jo teigimu, nesėkmingas naujo karinio objekto statybas lėmė tai, kad į šio klausimo administravimą nebuvo įtraukos kitos ministerijos, ir naujasis poligonas buvo vien KAM atsakomybė.

„Visada, kad ir koks nedidelis poligonas būtų plėtojamas, jis paliestų 200–400 žmonių, tai yra realūs žmonės su savo poreikiais, su savo lūkesčiais, todėl mes negalime jų palikti be nieko. Poligonas yra kainuojantis dalykas ir tai nėra tik Krašto apsaugos ministerijos reikalas“, – Vyriausybės pusvalandyje Seime į opozicijos klausimus atsakė A. Anušauskas.

Ministras pabrėžė, kad naujojo poligono statybų projektas bus pradėtas rengti tuomet, kai bus priimtos reikalingos įstatymų pataisos ir parengta tinkama kompensavimo tvarka ten gyvenantiems žmonėms.

„Atsižvelgiant į ankstesnę patirtį, braižyti planus pradėsime tada, kai turėsime labai aiškų planą, kaip ir kada bus pakeisti įstatymai (jeigu reikės įstatymų pakeitimų), dėl atsiskaitymo su žmonėmis, kurie ten gyvena, perkėlimo sąlygų“,– tvirtino A. Anušauskas.

ELTA primena, kad A. Anušausko vadovaujama KAM šių metų pradžioje paskelbė atšaukianti praėjusios Vyriausybės Vakarų Lietuvoje suplanuoto poligono statybas. Šiam kariniam objektui buvo numatyta teritorija, apimanti Telšių, Akmenės, Mažeikių rajonų teritorijas. Su tokiu planu nebuvo supažindinti nei vietos gyventojai, nei žemės ir miškų savininkai. KAM teigimu, dėl kitos poligono statybų vietos bus sprendžiama po naujos studijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos ne klaida, o NELAIMĖ...

Lietuvos ne klaida, o NELAIMĖ... portretas
Kad valdžioje vis išlenda tokie išverstaskūriai (baisiausia ir niekšingiausia žmonijos rūšis), kaip Grybauskaitė, Anušauskas ir visa landsberginė šutvė, kurie į savo kompaniją priėmė ir iškrypėlius.

konservu mafija dirba

konservu mafija dirba portretas
Nieko naujo pinigu plovimas ,plove mentas dabar plaus konservai o preteksta visada sugalvos

S

S portretas
Tu senas beproti,kam tau dar tu poligonu,juk ju pilnai uztenka musu keliem tukstanciam verktiniu kurie dabar yra ir tu tik nesugalvok is zmoniu vogt jiem priklausancias zemes ar miskus,nes gausi per nagus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių