Quantcast

A. Anušauskas: Rusijos pajėgų telkimas Kryme ir Ukrainos pasienyje kelia įtampą

  • Teksto dydis:

Rusijos karinių pajėgų telkimas okupuotame Kryme ir prie Ukrainos rytinės sienos kelia įtampą, sako ministras Arvydas Anušauskas.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, A. Anušauskas šią poziciją išsakė pagrindinių Ukrainos gynybos reformų rėmėjų – JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Lenkijos ir Lietuvos – gynybos ministrų nuotoliniame susitikime.

Ministrai aptarė situaciją Rusijos okupuotame Kryme, Juodojoje jūroje ir prie Ukrainos rytinės sienos, kur Rusija vykdo neįprastinę karinę veiklą, koncentruoja didelį skaičių karių ir karinės technikos.

Pasak ministerijos, susitikime ministrai kvietė raginti Rusiją nutraukti įtampos didinimą ir patvirtino paramą Ukrainos suverenitetui bei jos teritoriniam vientisumui.

„Reiškiame susirūpinimą dėl provokacinių Rusijos veiksmų telkiant karines pajėgas pasienyje su Ukraina ir  okupuotame Kryme. Tokie agresyvūs Rusijos veiksmai eskaluoja konfliktą ir kelia įtampą regione. Raginame Rusiją mažinti įtampą ir taip pat užtikrinti, kad jos remiami separatistai laikytųsi ugnies nutraukimo susitarimų rytų Ukrainoje“, – sakė A. Anušauskas.

Susitikimo metu šalys pakartojo savo įsipareigojimą tęsti mokymus ir paramą Ukrainos kariuomenei reformuojant ir stiprinant jos pajėgumus.

Nuo Rusijos karinės agresijos Ukrainoje 2014 m. pradžios Lietuva palaiko Ukrainą, remia ją įvairiomis formomis, įskaitant ir karinę paramą, dalyvauja karinio mokymo misijoje.

Praėjusią savaitę sustiprėjo nuogąstavimai, kad nuo 2014-ųjų Rytų Ukrainoje rusenantis konfliktas vėl gali įsiplieksti.

Ukraina praeitą savaitę pranešė, kad Rusija stiprina savo karines pajėgas prie abiejų šalių sienos. JAV pajėgų Europoje parengties lygis buvo padidintas reaguojant į „pastarojo meto Rusijos agresijos Rytų Ukrainoje eskalavimą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O UKRAINOS NACIONALISTAI NEKELIA ĮTAMPOS?

O UKRAINOS NACIONALISTAI NEKELIA ĮTAMPOS? portretas
Ukrainos necionalistai kelia įtampą visai Europos sąjungai. Kol Ukraina šoks pagal Amerikos teroristų dūdelę ir Ukrainos valdžioje bus nacionalistai - visą laiką bus grėsmė visai Europai. Anušauskai, juk neesi toks glūšas, kad tai nesuprastum.

>va taip

>va taip portretas
NATO tankai greitai bus dislokuojami ir Ukrainoje. Visos šalys, kurios nori taikiai ir be baimės gyventi, stoja į NATO. Galės tuomet rusai savo faneros tankus vaikyti po plačiąją Rusiją iš rytų į vakarus ir kariauti patys su savimi, nes į NATO šalis jie bijos kišti nosį.

Pistonas \\\\\.../////

Pistonas   \\\\\...///// portretas
Kur sutelkta ginkluotė,ypač raketos,pirmas priešo smūgis į tas vietas.Taip kad Lietuvėlei nekas.Rusai irgi tą patį darė,kuo toliau tą brudą nuo savęs.Tą daro ir NATO,sėdėkit durneliai ant sauso parako statinės,rūkykit pypkę ir džiaukitės,MES JUS GINAM.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių