Quantcast

A. Anušauskas: Rusija jau pralaimėjo informacinį ir ekonominį karą

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad, nors kalbėti apie Rusijos karinį pralaimėjimą yra dar anksti, informacinį karą Maskva jau yra pralaimėjusi.

„Dar kol kas anksti apie tai kalbėti, bet aš manau, kad Rusija akivaizdžiai jau pralaimėjo informacinį karą“, – antradienį savo feisbuko paskyroje rašė ministras. Jo teigimu, Kremlius taip pat pralaimėjo ir ekonominį karą.

„Ir tai bus, be abejo, visiems rusams ypatingai skausminga, net jei jie neturi santaupų. Jų gyvenimas pasikeis, ekonominės sankcijos savo poveikį tikrai turės. Galbūt tas poveikis pasimatys ne šiomis dienomis iš karto (...), bet neabejotinai tai turi milžinišką įtaką, aš jau nekalbu apie kitus šalutinius dalykus, kaip rublio kursas, visa tai, kas atsiliepia eilinių žmonių gyvenimui“, – kalbėjo ministras.

A. Anušausko nuomone, galima tikėtis, kad ir karine prasme Rusija greitu metu išsisems.

„Taip, kad Rusija šiuos karus jau pralaimėjo, o karinę dalį, aš manau, reikia šiek tiek luktelėti, ir mes pamatysime, kad Rusija išsisemia“, – pridūrė jis.

Numatyta įsigyti kovinių dronų

Ukrainai sėkmingai panaudojus kovinius dronus naikinant okupacinės Rusijos kariuomenės gretas, krašto apsaugos ministras A. Anušauskas teigia, kad atėjo metas ir Lietuvai įsigyti tokios ginkluotės.

Ir tai bus, be abejo, visiems rusams ypatingai skausminga, net jei jie neturi santaupų. Jų gyvenimas pasikeis, ekonominės sankcijos savo poveikį tikrai turės.

„Dronus mes ir dabar turime: ugnies koregavimui ir priešo stebėjimui, ir dronų žvalgybai. Tačiau aš manau, kad pats laikas – ir tai yra suplanuota – žengti naują žingsnį. Yra numatyta įsigyti kovinių dronų. Tai yra naujos kartos technologijos, kurios būtų skirtos būtent priešininko naikinimui“, – antradienį feisbuke atsakydamas į klausimus teigė ministras.

„Dronai bei nuotolinis matymas, kas vyksta mūšio lauke, yra nepaprastai svarbus ir tą įrodo visi pastarojo dešimtmečio karai. Tarp tarp jų ir tie karai, kuriuos sukėlė Rusija“, – pažymėjo A. Anušauskas.

Vasario 24 d. Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, valdantieji prakalbo apie spartesnį gynybos finansavimo didinimo ir valstybės biudžeto tikslinimo poreikį. Premjerė Ingrida Šimonytė po pirmadienį vykusio susitikimo su Seimo frakcijų seniūnais teigė, kad visos parlamento jėgos sutaria dėl poreikio dar šiais metais didinti finansavimą krašto gynybai. Vyriausybės vadovės teigimu, skubos tvarka bus siekiama koreguoti šių metų biudžetą, gynybai numatant papildomus 250 mln. eurų. Tokiu atveju Lietuvos finansavimas gynybai jau šiais metais pasiektų 2,5 proc. BVP.

Krašto apsaugos ministras pirmadienį sakė, kad Lietuvos kariuomenei modernizuoti ir arsenalui atnaujinti reikalingi apie 0,5 mlrd. eurų.


Šiame straipsnyje: Arvydas AnušauskasKrašto gynybaRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių