Quantcast

A. Anušauskas Paryžiuje pasirašys ketinimų protokolą dėl prancūziškų haubicų pirkimo

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas birželio 13–14 dienomis lankosi Paryžiuje, kur su naujai paskirtu Prancūzijos gynybos ministru Sebastienu Lecornu (Sebastjanu Lekorniu)  pasirašys ketinimų protokolą dėl savaeigių 155 mm haubicų „Caesar“ pirkimo.

Pasak ministerijos, susitikime ministrai taip pat pasirašys dokumentus dėl KAM prisijungimo prie Prancūzijos gynybos ministerijos įsigijimų agentūros vykdomos naujosios kartos artilerijos sistemos „Caesar Mark II“ vystymo programos.

Skelbiama, jog Lietuvos ir Prancūzijos gynybos ministrai taip pat aptars Prancūzijos indėlį į Baltijos regiono saugumą, paramą Ukrainai, artėjančio NATO viršūnių susitikimo Madride klausimus.

Šalies kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys balandį teigė, jog Lietuva svarsto įsigyti prancūziškas savaeiges haubicas „Caesar“. Jos būtų skirtos „Žemaitijos“ brigadai, kur sistemomis bus aprūpintas vienas artilerijos batalionas.

Naujai įsigytos prancūziškos haubicos turėtų būti pristatytos Lietuvai iki 2026 metų.

Tęsiantis Rusijos invazijai Ukrainoje, Lietuva ankstina įsigijimus padidinusi gynybos finansavimą iki maždaug pusantro milijardo eurų arba 2,52 proc. Bendrojo vidaus produkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Bl o tai kur vokiškos haubicos pirktos dar prie Grybo? Iki šiol nėra Lietuvoj. Tai ir šitas taip ,,pirksit"? Geras biznis kai prisidengus karinėm išlaidom nuknisi jei ne milijardą, tai bent kelis milijonus?

Anušauskas perka haubicas

Anušauskas perka haubicas portretas
tuo tarpu putinas kakoja į čiumodaną

Nusivalyk savo murziną

Nusivalyk savo murziną portretas
snukį,Šarikov xxx...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių