Quantcast

A. Anušauskas: Lietuva pasirengusi perduoti Ukrainai ginkluotės

Lietuva yra pasirengusi perduoti letalinės ginkluotės Ukrainai, Rusijai prie jos sienų sutelkus dešimtis tūkstančių karių, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Būtina remti Ukrainą visomis priemonėmis, Lietuva tai yra pasirengusi padaryti įskaitant ir letalinės ginkluotės perdavimą Ukrainai“, – sekmadienį Rukloje sakė krašto apsaugos ministras.

Jis nekonkretizavimo, kokią ginkluotę Lietuva perduos Ukrainai.

Būtina remti Ukrainą visomis priemonėmis, Lietuva tai yra pasirengusi padaryti įskaitant ir letalinės ginkluotės perdavimą Ukrainai.

„Dabar neatsakysiu tiesiogiai, tai yra daugiašalio susitarimo reikalas, nes įtraukiamos kelios valstybės, ne tik ginkluotės davėja ir gavėja, bet ir gamintoja ir tiekėja“, – sakė A. Anušauskas.

Apie Lietuvos pasirengimą perduoti Ukrainai letalinę ginkluotę A. Anušauskas pareiškė bendroje spaudos konferencijoje su Vokietijos gynybos ministre Christine Lambrecht (Kristin Lambrecht), atvykusiai aplankyti savo šalies karių Rukloje.

Tai pirmasis jos vizitas į užsienį, gruodį pradėjus darbą naujai kairiųjų vadovaujamai Vokietijos vyriausybei.

Vizitas vyksta Vidurio ir Rytų Europoje tvyrant nerimui dėl Rusijos. Ji pastaruoju metu sutelkė apie šimtą tūkstančių karių prie sienos su Ukraina.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
...nes jie, okupantai - agresoriai, matydami jog atsilieka viskuo [ tik ne melu bei provokacijomis ] nuo Vakarų, dabar vėl šantažuodami , nori kažką laimėti.....Pvz., jie didžiuojasi ir giriasi kai kuriais laimėjimais, bet stengiasi nutylėti ar meluoti , kur jiems nemalonu. Imkime pralaimėtame kare Afganistane dalyvavusių "didvyrių"-girtuoklių maudynes fontanuose, išsižadėjimą savo samdinių Sirijoje , kai JAV , nepraradusi nei vieno kario, sunaikino Vagnoriaus grupuotės rusų kelis šimtus su jų kovine technika, kada Rusijos remiami armėnai, apginkluoti "pažangia" rusų karine techniką Kalnų Karabache su ten dalyvavusiais rusų daliniais , azerbainiečių ir turkų [ šie padėjo pagrinde ginkluote ], buvo nušluoti ir kapituliavo....Tad kas belieka silpniems, nuo jų dėl agresijos, vis nusisukantiems visiems kaimynams, daryti kaip ne prisiminti "šaltąjį" karą, neprovokuoti, negąsdinti savo branduoliniu ginklu. Pasaulis - ne tas, tikrai duos gerą atkirtį šitam išsigimėliui. Derybos-ne silpnumas.

pilietis

pilietis portretas
Kaip žinome ,jau FAKTAS, kad Rusija suorganizavo, įsiveržė ir kariauja Ukrainoje, žudo jos gyventojus, provokuoja ir nesilaiko susitarimų.... Įrodymus tam pateikė patys rusai, kai Rostove prie Dono teismas bylinėjosi su rusų kariuomenės grupuotė aptarnaujančiais maisto tiekėjais.... KGB[FST] susigaudę, kad teismo duomenys buvo patalpinti internete, ir juos kompromituoja, jau kitą dieną buvo panaikinti.... Tas pats ir su neigimu apie Krymo okupaciją, kada po ilgų melo ir gynimosi dienų , okupantai ....apdovanoja savo karius už nuopelnus užgrobiant ukrainiečių žemes. Šių išgamų politiką Pasaulis jau perkando, nes... [tęsinys toliau ]

Anonimas

Anonimas portretas
Vadinkim ne ginkluote, o žudymo įrankiais. Politikimas lengva kalbėti abstrakčiai, kai realybėje tikslas vienas. Kiek ukrainiečiai subombardavo tautiečių Donetske ir kituose miestuose. Kiek sugriovė namų. Ar reikėjo taikytis į tankiai gyvenamas vietas? Rusai užspausti, o vakarai laukia kada jau puls. O puls greičiausiai tik kai ukrainiečiai bandys sugrąžinti prarastas teritorijas.
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių