Quantcast

A. Anušauskas: apie ketinimus dėl prezidento rinkimų teiraukitės po pusantrų metų

Pastaruoju metu viešu dėmesiu ir išaugusiu populiarumu besidžiaugiantis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ragina apie jo ketinimus artėjančiuose prezidento rinkimuose paklausti po pusantrų metų.

„Paklauskite manęs po pusantrų metų“, – žurnalistams Seime sakė ministras, prieš tai įvertinęs politologų svarstymus, kad jis 2024 m. galėtų būti konservatorių kandidatas šalies vadovo rinkimuose.

„Politologai gali svarstyti ką nori, jie tik pamiršta visada paklausti manęs“, – pridūrė A. Anušauskas.

Iki karo Ukrainoje viešojoje erdvėje ne itin daug dėmesio sulaukęs krašto apsaugos ministras A. Anušauskas pastaruoju metu yra palankiausiai vertinamas Vyriausybės narys.

Politologai gali svarstyti ką nori, jie tik pamiršta visada paklausti manęs.

Visgi, kaip parodė naujienų portalo „Delfi“ užsakymu birželio 18–28 dienomis „Spinter tyrimų“ vykdyta apklausa, šiuo metu gyventojai mato kitus kandidatus į prezidentus.

Jeigu prezidento rinkimai vyktų jau artimiausiu metu, didžiausio gyventojų palaikymo susilauktų pareigas einantis šalies vadovas Gitanas Nausėda, o jam rimčiausią iššūkį mestų dvi kadencijas prieš tai Lietuvai vadovavusi Dalia Grybauskaitė. Toliau apklausoje rikiuojasi ekspremjeras Saulius Skvernelis (7,6 proc.) bei dabartinė Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė, kurią prezidento rinkimuose palaikytų 7,2 proc. apklaustųjų. Tuo metu kontroversiškais pasisakymais dėl karantino ribojimų bei vakcinacijos pasižymėjusį teisininką Igną Vėgėlę pasirinktų 5,8 proc. apklaustųjų.

Žemiau jo rikiuojasi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė (4,4 proc.). Seimo pirmininkę ir Liberalų sąjūdžio (LS) partijos lyderę Viktoriją Čmilytę-Nielsen galimu pasirinkimu šalies vadovo rinkimuose įvardijo 2,7 proc. apklausos dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Konservoto asiliuko svajone Anusauskai nejokinki zmoniu nors zinoma kaip supuvusius konservatorei moka viska klastoti tai neko nuostabaus

Anonimas

Anonimas portretas
nusidulkynes kuilys

A tai

A tai portretas
šitas viagros mėgėjas dar svaigsta kad eis kandidatuot?:D) Džiaugsis kad iki to laiko dagyvens tep vartodamas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių