Quantcast

G. Nausėda pritaria Vyriausybės priemonėms koronavirusui suvaldyti

Antrajame Seimo rinkimų ture ketvirtadienį iš anksto balsavęs prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad šįkart pasirinkimas buvo lengvas.

„Gyvenimas darosi vis lengvesnis ir lengvesnis. Pirmajame ture dar pagalvojau, o dabar nebuvo, ką ir galvoti“, – teigė jis.

Rinkdamasis, už ką balsuoti, valstybės vadovas tvirtino žiūrėjęs į kandidato padorumą ir sąžiningumą.

„Pirmiausia, tai, kad žmogus tikrai tarnautų Lietuvai, kad jo sąžiningumas, padorumas nekeltų abejonių, o tokiu atveju politiniai įsivaizdavimai, ideologijos yra antrinis dalykas. Dar esu įsitikinęs, kad Lietuvą galima mylėti ir būnant konservatoriumi, ir socialdemokratu, ir liberalu, ir būnant kitoje partijoje“, – po balsavimo žurnalistams sakė G. Nausėda.

Pirmajame ture dar pagalvojau, o dabar nebuvo, ką ir galvoti.

Prezidentas ir jo sutuoktinė balsavo Naujosios Vilnios apygardoje, kur antrame ture varžosi konservatorė Monika Navickienė ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatė Romualda Poševeckaja.

Jis ketvirtadienį pakvietė žmones ateiti balsuoti, kad paskui nereikėtų kritikuoti, jog tai ne jų valdžia.

„Tikrai yra iš ko pasirinkti ir tikrai mes galime kurti Lietuvą. Kurti Lietuvą nesvarbu su kokios spalvos koalicija – ar ji bus kairioji, ar dešinioji – tikrai nesiimsiu prognozuoti. Svarbiausia, kad neliktume abejingi“, – teigė G. Nausėda.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Pritaria Vyriausybės priemonėms koronavirusui suvaldyti

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia pritariantis priemonėms, kurių Vyriausybė imasi suvaldyti koronaviruso plitimą.

„Nematuosiu kas ką padarė daugiau ar mažiau. Pritariu priemonėms, kurios skirtos koronavirusui suvaldyti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė jis.

Trečiadienį Vyriausybė paskelbė įvedanti karantiną 12 savivaldybių, nutarė iki vidurnakčio apriboti kavinių, barų, restoranų ir naktinių klubų darbo laiką, įpareigojo juos registruoti lankytojus, lapkričio 3–6 dienomis moksleivių ugdymą organizuoti nuotoliniu būdu.

Valstybės vadovas apgailestavo, kad gyventojai kruopščiai nesilaikė nustatytų saugumo reikalavimų – izoliuotis, dėvėti kaukes, laikytis atstumų, nuolat dezinfekuoti rankas, todėl dabar reikia taikyti drastiškas priemones COVID-19 suvaldyti.

„Problema yra ta, kad mes galbūt galėjome per kitą būdą, tai yra per atsekamumą, izoliavimą, apsaugos priemonių laikymąsi, pasiekti geresnį rezultatą, ir mums šiandien nereikėtų imtis tokių drastiškų sprendimų“, – teigė jis.

„Pasaulio patirtis rodo, kad nebūtinai galima prisigyventi iki tokios situacijos, kai uždarinėjimas yra natūralus dalykas. Žinoma, galima rodyti pirštu į valstybes, kur situacija dar prastesnė, bet man toks požiūris nepriimtinas, nes aš interpretuoju kitaip. Toks rodymas reiškia, ne kad pas mus gerai, o tai, kad pas mus dar gali būti ir blogiau, kaip tose kitose valstybėse“, – kalbėjo prezidentas.

Lietuvoje daugėjant susirgimų koronavirusu G. Nausėda ragino žmones atsisakyti didelių šeimos švenčių ir saugoti save.

„Turime visi gražių tradicijų – šeimos rate, gimtadienių šventimo prasme, bet galbūt šiandien atėjo toks metas, kai tuos jaukius pasisėdėjimus draugų platesniame būryje galime šiek tiek atidėti. Galime vaiko gimtadienius sumažinti, galbūt nekviesti tiek daug vaikų iš kitų šeimų, iš kitų rajonų tam, kad šitas virusas neplistų. Pirmiausia, kad neplistų mūsų artimoje aplinkoje“, – sakė jis.

„Todėl laikykimės tų reikalavimų, kurie yra nustatyti, nenumokime į juos ranka, laikydami, kad tai yra nerimti reikalavimai, kad jie nieko nepadeda. Patikėkite, jeigu mokslininkai sako, kad tai padeda, vadinasi tai ir padeda“, – pabrėžė prezidentas.

Trečiadienį Lietuvoje užfiksuotas naujų COVID-19 atvejų paros rekordas – 311, du sirgusieji mirė. Nuo pandemijos pradžioje, trečiadienio duomenimis, šalyje nustatyti 8239 užsikrėtimai koronavirusu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokios vyriausybes pons nauseda????

kokios  vyriausybes  pons  nauseda???? portretas
ar ta kuri dar yra ar ta kuri dar tik kuriasi ???

Anonimas

Anonimas portretas
Tryda didžiausia esi pats.

Anonimas

Anonimas portretas
Didžioji tryda prasideda: nelankykim tėvų, neikim į parduotuves, nesigrupuokim gatvėse....tik žiūrėkim halėse krepšinį, rinkim nukaršusius seniokus visokiems paminklam atidaryti, leiskim aitvarus, eikim balsuoti....Ir svarbiausia- PIRKIME KAUKES ! Toks geras biznis nedažnai pasitaiko, daug kam nuo jo nubyra ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių