Quantcast

Antrajame ture jau balsavo per 58 tūkst. arba 4,08 proc. rinkėjų

Per pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas savo valią merų rinkimų antrajame ture jau pareiškė per 58 tūkst. arba 4,08 proc. rinkėjų.

Aktyviausi išankstiniame balsavime kol kas Lazdijų rajono rinkėjai – 9,5 proc., Ignalinos rajone balsavo 9,12 proc. rinkėjų. Mažiausiai aktyvūs buvo Panevėžio rajono (1,43 proc.) ir Šiaulių rajono (1,47 proc.) rinkėjai, rodo ketvirtadienį paskelbti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Šiemet antrojo turo balsavimas vyksta 34 savivaldybėse, prieš ketverius metus to prireikė 41 savivaldybėje. Tuomet po pirmų dviejų išankstinio balsavimo dienų rinkėjų aktyvumas siekė 3,27 procento.

Balsavimas iš anksto tiesiogiai renkant merus antrajame ture prasidėjo antradienį ir baigiasi ketvirtadienį. Pagrindinė rinkimų diena yra sekmadienis.

Dalyvauti balsavime gali tik rinkėjai, gyvenamąją vietą deklaravę savivaldybėse, kuriose vyksta antrasis turas, tačiau iš anksto pareikšti valią galima balsuojant visose savivaldybėse įrengtose balsavimo vietose.

Taip pat ketvirtadienį tęsiamas balsavimas specialiuose punktuose, kur savo valią pareikšti gali rinkėjai ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių atlikimo vietose, juose balsavimas dar bus organizuojamas penktadienį.

Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji ir juos slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės, taip pat sulaukę 70 ir daugiau metų rinkėjai.

Kovo 19-ąją, sekmadienį, rinkėjai savo pilietinę valią pareikšti kviečiami į savivaldybės rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 ir baigs 20 valandą vakaro.

Merai pakartotinai renkami Klaipėdos ir Vilniaus miestuose, Alytaus, Anykščių, Biržų, Ignalinos, Jurbarko, Kaišiadorių, Kelmės, Kėdainių, Klaipėdos, Kupiškio, Lazdijų, Mažeikių, Panevėžio, Pasvalio, Radviliškio, Raseinių, Skuodo, Šakių, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Telšių, Trakų, Ukmergės, Utenos, Varėnos, Vilniaus, Zarasų rajonuose, taip pat Elektrėnuose, Kalvarijoje, Pagėgiuose ir Visagine.

Dviejose savivaldybėse į antrąjį turą patekę kandidatai buvo išbraukti dėl jų teisę eiti pareigas valstybės tarnyboje apribojusių teismų nuosprendžių: Anykščių rajone pirmavęs „valstiečių“ kandidatas Kęstutis Tubis ir Visagine antroje vietoje buvusi „Laisvės ir teisingumo“ atstovė Dalia Štraupaitė.

Vis dėlto po palankių teismų sprendimų jie grąžinti į rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių