Quantcast

Antradienį Seime lankysis Lenkijos prezidentas A. Duda

Antradienį ir trečiadienį Vilniuje posėdžiaus Lietuvos Seimo ir Lenkijos Seimo ir Senato narių asamblėja. Tai pirma tiesioginė asamblėjos sesija nuo 2019 m. rugsėjo mėn.

Į Vilnių su oficialiu vizitu atvyksta Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, Lenkijos Seimo vicemaršalkos Małgorzatos Gosiewskos ir Lenkijos Senato pirmininko pavaduotojo Bogdano Borusewicz'aus vadovaujamos delegacijos.

Sesijos metu Asamblėjos delegacijų nariai dalyvaus Abiejų Tautų tarpusavio įžado 230 metinių minėjimo renginiuose, aptars svarbiausius dvišalių santykių klausimus, daug dėmesio skirs Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimui sprendžiant nelegalių migrantų srautų, kuriuos sukėlė Baltarusijos režimas, klausimus. Numatoma pasirašyti bendrą pareiškimą.

Lietuva ir Lenkija šiemet taip pat mini 30-ąsias diplomatinių santykių metines.

„Lietuva ir Lenkija – strateginės partnerės. Minėdami bendrą istoriją, privalome telktis atremiant bendrus iššūkius, aktyviai bendradarbiauti saugumo, gynybos, energetikos ir kitose srityse. Šiandien tiek mus, tiek Lenkiją užgriuvusi nelegalios migracijos banga, surežisuota Baltarusijos režimo, slegia mus atskirai, tačiau kartu ir primena apie broliško pečių surėmimo galimybę. Lietuva ir Lenkija aktyviai bendradarbiauja atremdamos šį iššūkį bei inspiruodamos bendrą Europos Sąjungos atsaką. Todėl ir šios Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinės Asamblėjos sesijos metu didelį dėmesį skirsime nelegalios migracijos problemai. Esame stipresni, kai esame kartu“, – pabrėžia Seimo delegacijos Lietuvos Seimo ir Lenkijos Seimo ir Senato narių asamblėjoje pirmininkas Paulius Saudargas.

Planuojama, kad antradienį parlamento rūmuose Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen susitiks su Lietuvos prezidentu G. Nausėda ir Lenkijos prezidentu A. Duda.

Lenkijos delegacija dalyvaus Seimo plenariniame posėdyje. Jame Lietuvos ir Lenkijos prezidentai sakys kalbas minint Abiejų Tautų Respublikos 1791 m. gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Tarpusavio įžado akto 230 metų sukaktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Aš neužmiršiu matyto plakato Lenkijos stadione prieš Lietuvos - Lenkijos sportines varžybas: ,,Cham litewski, kolenkaisia pshed panom polskim" (chame lietuviškas klaupkis prieš lenkų poną). Tai buvo prieš porą metų. Ar kas nors pasikeitė?

nors

nors portretas
sis kom skaudziai teisus bet mes to verti nes iki siol mus valdo ne vienybe o savanaudiski tikslai kuriais ir naudojasi visokie perejunai kurstydami tarpusavio neapykanta ka ir matome protingu zmoniu kalbose i kurias si socberg saika nereaguoja nes tai sovietpalikuonys isverstaskuriai kuriems morale tai kapsas pinigu is kitos dimensijos======

Anonimas

Anonimas portretas
"Vilno našė"..."poliak pan a litvin cham"...Kiek atsimenu - "geriausi draugai" iš Lenkijos ne vieną šimtmetį puoselėjo tik tokią draugystę su Lietuvą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių