Quantcast

Anksčiau laiko iš atostogų grįžta premjeras: laukia svarbūs sprendimai

Iš atostogų į darbą grįžta premjeras ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Po beveik kelias savaites trukusio poilsio su šeima premjerą Lietuvoje pasitinka tiek šalyje dėl koronaviruso paskelbta ekstremali padėtis, tiek vis dar naujo kandidato į ekonomikos ir inovacijų ministrus laukianti Prezidentūra.

Vyriausybės vadovas trečiadienį grįžęs iš, kaip užsiminė jo patarėjas Skirmantas Malinauskas, viešnagės Ispanijoje, atostogas užbaigs diena anksčiau nei buvo planuota. Jo teigimu, premjeras, trečiadienį paskelbus valstybės lygio ekstremalią padėtį šalyje, ketvirtadienį dalyvaus pirmajame valstybės lygio operacijų centro posėdyje.

Nors įtampa, kurią viešojoje erdvėje pastaruoju metu kelia gausėjantys koronaviruso atvejai Europoje, sugebėjo iš dėmesio radaro išstumti kai kuriuos Prezidentūros ir Vyriausybės sutarimo reikalaujančius klausimus, šalies vadovas, kaip yra teigęs anksčiau jo patarėjas Povilas Mačiulis, iš S. Skvernelio tikisi sulaukti naujos kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Pastarąją savaitę „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis Eltai teigė, kad daug vilčių į tai, jog iš atostogų grįžęs premjeras S. Skvernelis teiks dar vieną kandidatą į ekonomikos ir inovacijų ministrus, nereikėtų dėti. Tačiau S. Malinauskas savo ruožtu tvirtina, kad nors situacija ir kebli, ieškoti alternatyvos prezidento filtrų nepraėjusiam Lukui Savickui ministrą pirmininką įpareigoja Konstitucija.

„Ministro pirmininko pozicija buvo aiškiai įvardinta jau nuo pirmos dienos – ministro bus ieškoma. Tai daryti jį įpareigoja Konstitucija. Tačiau kitas klausimas, ar tai bus lengva padaryti turint galvoje tai, kad mes kalbame apie labai sunkiai suprantamus kriterijus“, – turėdamas galvoje prezidento deklaruotas priežastis, atmetant L. Savicko kandidatūrą, Eltai kalbėjo S. Malinauskas.

„Atmetant Luko Savicko kandidatūrą buvo įvardinti tokie kriterijai, kuriuos ganėtinai sudėtinga pritaikyti kitiems kandidatams ir rasti tokį žmogų, kuris galėtų greitai įsijungti, greitai daryti pokyčius, būti kompetentingas šioje srityje. Taigi daug dalykų reikia suderinti, bet be jokios abejonės kandidato bus ieškoma“, – teigė S. Skvernelio patarėjas.

ELTA primena, kad G. Nausėda nepatvirtino į ekonomikos ir inovacijų ministrus teikto Vyriausybės vadovo patarėjo L. Savicko kandidatūros.

Turėtų imtis VPT vadovo skyrimo klausimo

Premjerui grįžus iš atostogų, kaip praėjusią savaitę „Info TV“ televizijai duotame interviu tvirtino G. Nausėda, turėtų būti imtasi Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovo skyrimo procedūrų.

Ši institucija be vadovo veikia nuo 2019 m. spalio, kuomet iš pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Kaip pastarąją savaitę teigė šalies vadovas, į šį postą pretenduoja bent keli asmenys.

„Sugrįžus premjerui iš atostogų bus galima iš karto kibti prie šio klausimo, nes kandidatūros yra“, – sakė prezidentas, tačiau kandidatų pavardžių neatskleidė. Šalies vadovas patvirtino, kad kandidatūrų yra daugiau nei viena.

Pagal prezidento pasirašytą dekretą, premjeras kasmetinių atostogų išėjo nuo vasario 17 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Oi,oi, du darbštuoliai labai išsiskiriantys iš visų - Skvernelis ir lenkelis(užmiršau pavardę) . Kada ko bepaklaustum, atsakymas vienas- bėgu dirbti, labai daug darbų, neturiu laiko, daug darbų reikia padaryti. Tačiau gyvenime realiai taip neatrodo.Vienas amžinai atostogauja- tėvadieniai, mamadieniai ir šiaip įvairūs-dieniai. Antras galvoja kalnus verčiąs, o, manau, kad paspiria tik akmenėlį- šveičia sau šnicelius ir kotletus "nachaliava"ir trypia vietoje, galvoja, kad jau skraido kosminiu greičiu. Kad man tokius darbus nuveikti. Toks mano mąstymas, man taip atrodo.

situacija

situacija portretas
aš,tai,neįleisčiau i šalį,taigi garantuotai užkrės.o verygos tai tai iš vis į europą neįsileisčiau.tas vaikis,malinauskas puikiai tvarkosi.ko daugiau,reikia?

klp

klp portretas
galvos kaip 100 tukstanciu eu kinams padovanot...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių