Quantcast

Vyriausybė svarstys, ar padėti Venesuelos lietuviams persikelti į Lietuvą

Vyriausybė trečiadienį pasitarime svarstys, ar padėti Venesuelos lietuviams, kurie dėl paaštrėjusios situacijos šalyje norėtų atvykti į Lietuvą.

Pernai lapkritį Užsienio reikalų ministerija (URM) organizavo konsulinę misiją į šią Pietų Amerikos valstybę. Jos metu surinkti duomenys apie 50 Lietuvos piliečių ir lietuvių kilmės asmenų, kurie svarstytų galimybę persikelti gyventi į Lietuvą.

Ministerija siūlo Vyriausybės nutarimu nustatyti, kad Venesuelos lietuvių prašymai dėl perkeliamo asmens statuso būtų priimami iki 2020 metų spalio.

URM duomenimis, tikėtina, kad pirmajame etape iš Venesuelos bus perkelta apie dešimt asmenų, tai valstybei kainuos apie 130 tūkst. eurų 2019 – 2020 metais.

Vyriausybei pateiktais duomenimis, Venesueloje gyvena 187 Lietuvos piliečiai. Lietuvių bendruomenė šioje šalyje vienija apie 400 lietuvių kilmės asmenų.

Šie svarstymai vyksta Venesueloje jau kelerius metus tęsiantis politinei, ekonominei ir humanitarinei krizei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Įtariu, kad čia kalba eina apie pietų amerikos žydus, kurių protėviai išvyko iš carinės rusijos. Tie patys ir iš pietų afrikos veržiasi į Lt. Prasisuks per mūsų pinigus ir dar turėsime amžiną problemą.

???

??? portretas
Šapokliakas sakė kad pinigų nėra... liepė nusiimti akinius, oi, rožinius akiniu... o čia padėkim venesueliečiams, afrikiečiams ir visiems kitiems, tik ne savo žmogui...

alio vyriausybė

alio vyriausybė portretas
gal padėkit pirmiausia savo Žmonėms, kurie sąžiningai dirbo apie 40, metų, mokėjo mokesčius, stovėjo priš tankus prie bokšto, dabar su ištiesta ranka laukia Maltos ordino ar Maisto banko pagalbos.....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių