Quantcast

Politikė pasirūpino per klaidą deportuoto ir mirtinai sergančio lietuvio grįžimu

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės (JK) Parlamento narė Chi Ownurah, atstovaujanti Newcastle Central rinkiminę apygardą, kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją teigdama, jog jos rinkiminės apygardos gyventojas buvo per klaidą deportuotas į Lietuvą. Nors migracijos pareigūnai pripažino savo klaidą, tačiau ilgą laiką Vidaus reikalų ministerija nenorėjo apmokėti jo grįžimo į Jungtinė Karalystę, praneša anglija.today.

Maža to, per klaidą deportuotas asmuo, kuris Niukasle gyveno pastaruosius 10 metų ir čia yra sukūręs šeimą, serga ketvirtos stadijos vėžiu ir jam liko gyventi tik kelios savaitės.

Pasak politikės, Jungtinės Karalystės Vidaus reikalų ministerija nuolat žadėjo ištaisyti savo klaidą, tačiau nieko nedarė, galiausiai Leiboristų partijai priklausanti parlamentarė viešai kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją per socialinius tinklus siekiant sustiprinti visuomenės spaudimą neatsakingiems pareigūnams ir paskatinti juos imtis veiksmų.

Panašu, jog politikei pavyko pasiekti savo tikslą – nors iš pradžių Jungtinės Karalystės Vidaus reikalų ministerija teigė, jog klaidingai deportuotas asmuo gali laisvai atvykti ir išvykti iš Jungtinės Karalystės kaip Europos Sąjungos (ES) pilietis, tačiau galiausiai pareigūnai nusileido ir sutiko apmokėti per klaidą deportuoto asmens grįžimą iš Lietuvos į Jungtinę Karalystę.

Teigiama, jog vyriškis buvo deportuotas, nes jis neturėjo dokumentų, įrodančių teisę gyventi šalyje – su šia problema pastaraisiais metais susidūrė nemažai Jungtinėje Karalystėje gyvenančių imigrantų. Ypač minėta problema aktuali Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems ES piliečiams, kuriems iki „Brexit“ proceso pradžios išvis nereikėjo jokių dokumentais grindžiamų įrodymų dėl gyvenimo šalyje teisėtumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šmėkla

Šmėkla  portretas
Išgelbejo lietuvi nuo lietuvos

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip matot, juodaodžiai parlamento nariai dar kažką dėl savo žmonių daro, o tos arkliasnukės angliškos beždžionės tik perdžia ir ima atlyginimus...

Aaron

Aaron portretas
Idomiausia, kad tie bedžioniukai Anglijoje visas teises gyventi UK turi. Tik nežino kiek yra du kart du - bemoksliai. O lietuvius deportuoja, debilai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių