Quantcast

Lietuvos generalinis konsulatas Čikagoje įsikūrė naujose patalpose

  • Teksto dydis:

Lietuvos generalinis konsulatas Čikagoje šį mėnesį persikėlė į naujas patalpas miesto centre, „NBC  Tower“ pastate. Svarbiausi persikraustymo darbai užbaigti per kelias dienas, o piliečių aptarnavimas nuo rugpjūčio 5 dienos vykdomas visu pajėgumu.

Artimiausiu metu, užbaigus paskutiniuosius persikėlimo darbus, konsulatas bus visiškai pritaikytas patogesniam ir kokybiškesniam piliečių aptarnavimui. Taip pat bus įdiegta išankstinė elektroninė susitikimų registracija, užtikrinsianti dar greitesnį bei efektyvesnį lankytojų priėmimą. Jau dabar gyventojų patogumui registracija pasų, pilietybės, vizų bei kitais konsuliniais klausimais vyksta telefonu 312-397-0382 ir el. paštu kons.cikaga@urm.lt.

Tikimasi, kad persikėlimas pagerins sąlygas ir JAV lietuvių bendruomenės kultūrinei veiklai. Erdvesnės patalpos suteiks galimybę pačiame konsulate rengti ekspozicijas, pristatančias istorinį Lietuvos paveldą ir kultūrinį gyvenimą, kokybiškiau organizuoti susitikimus bei vizitus. Dar šiais metais yra numatyti ministrų ir kitų valstybės pareigūnų apsilankymai, kuriais siekiama vystyti Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą.

Persikėlimu pasiektas ir itin svarbus simbolinis tikslas – Lietuvos trispalvė nuo šiol plevėsuoja pačiame miesto centre, šalia bene labiausiai pamėgto turistų maršruto – Čikagos upės. Per devyniasdešimt vienerius veiklos metus generalinis konsulatas iki šiol neturėjo galimybės šalia savo patalpų, miesto centre, iškelti valstybinės vėliavos.

Informaciją apie Lietuvos generalinį konsulatą, jo teikiamas paslaugas ir organizuojamus renginius galima rasti internetinėje svetainėje www.urm.lt/cikaga, generalinio konsulato Čikagoje „Facebook“ paskyroje bei generalinio konsulo Marijaus Gudyno „Twitter“ paskyroje (@GudynasM).

Konsulatas veikia adresu 455 N. Cityfront Plaza Drive, Suite 800, Chicago, IL 60611.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių