Quantcast

Lietuvio karjera Anglijoje: nuo dažytojo iki geidžiamo fotografo

  • Teksto dydis:

Jungtiniai Arabų Emyratai, Dubajus… Vestuvės, kuriose dalyvauja net ne keli šimtai, o beveik tūkstantis svečių. Vien įspūdingoms dekoracijoms ir gėlių kompozicijoms, čia siekiančioms 4 metrus, sukurti prireikia bent poros savaičių, tortui nepagailima kelių dešimčių tūkstančių, o šventės biudžetas siekia net ne šimtus tūkstančių, o milijonus dolerių. Pribloškiančius tokių švenčių kadrus užfiksavo lietuvis fotografas Aurelijus Varna.

Į Angliją Aurelijus su tuomet dar širdies drauge Ramune išvyko prieš 15 metų, vos baigęs teisės studijas. Kaip ir daugelis – trumpam, užsidirbti įnašui už pirmuosius nuosavus namus. Pora jau buvo ir Anglijoje, ir Amerikoje uždarbiavusi vasarą, todėl emigrantų duona negąsdino. Pirmasis Aurelijaus darbas antrąja Lietuva vadinamoje Anglijoje buvo dažytojo, tačiau ilgai juo dirbti lietuviui neteko.

„Kai kam nors pasakydavau, kad esu baigęs teisę, gerai moku anglų kalbą, ir ne tik ją, bet ir rusų, daug kas stebėdavosi, ką čia veikiu...“ – šiandien 20 val. gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki“ per LNK pasakos A. Varna.

Netrukus Aurelijus iš šefo sulaukė pasiūlymo dirbti asmeniniu vairuotoju, o po metų įsidarbino tarptautinėje kompanijoje, kurioje vežiojo garsenybes ir turtuolius.

Šiandien A. Varna – profesionalus fotografas, galintis valandų valandas pasakoti apie įspūdingas vietas ir jose rengtas dar įspūdingesnes šventes, kurias yra tekę fotografuoti ir filmuoti tik todėl, kad milijonieriai jam patikėjo užfiksuoti šias akimirkas. Tiesa, griežtos konfidencialumo sutartys jam tai draudžia, tačiau kai kurias detales jis gali atskleisti.

Kaip iš mažo Lietuvos miestelio, Kupiškio, kilusiam Aurelijui, į Angliją atvykusiam dirbti dažytoju, pavyko tapti geidžiamu fotografu? Kodėl galėjęs toliau gyventi Anglijoje, po 15 metų Aurelijus su žmona ir dviem vaikais grįžo į Lietuvą?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Italas

Italas portretas
Pasaulyje yra bent 50 tūkstančių žmonių, pagavusių auksinę žuvelę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių