Quantcast

Lietuviai laimėjo istorinę šiuolaikinės vergovės bylą

  • Teksto dydis:

Šeši lietuviai Didžiojoje Britanijoje laimėjo istorinę bylą prieš savo buvusius darbdavius dėl išnaudojimo. Tai pirmas toks ieškinys prieš britų kompaniją.

JK aukštojo teismo teisėjas penktadienį palaikė nukentėjusių lietuvių pusę ir pripažino bendrovės „DJ Houghton“ savininkus kaltais dėl neteisėtų mokesčių ėmimo, neteisėto atlyginimų užlaikymo ir nesugebėjimo užtikrinti adekvačių gyvenimo ir darbo sąlygų savo darbuotojams, skelbia „Reuters“.

Nukentėjusieji prašė kompensacijos už sužeidimus, nesumokėtus atlyginimus it sveikatos bei darbo saugos pažeidimus. Jos dydis bus nustatytas vėliau.

„Tai yra pirmas kartas, kai Aukštasis teismas nusprendė nukentėjusiųjų prekybos žmonėmis byloje naudai prieš Britanijos kompaniją, – sakė šešiems lietuviams atstovaujančios teisininkų firmos „Leigh Day“ partnerė Shanta Martin. – Tai labai svarbus žingsnis link tinkamos kompensacijos mūsų klientams, ir šis atvejis turėtų būti perspėjimas visoms Britanijos kompanijomis, kad jos turi atsisakyti visų šiuolaikinės vergovės savo veikloje, kurią vykdo JK ar kitur.“


Šiame straipsnyje: JKlietuviaidarbasvergovė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladimir

Vladimir portretas
O VELIAVA TAI MŪSŲ PROFSAJUNGOS.

Manau,

Manau, portretas
kad Lietuvoje nelaimėtų, nes čia būtų rastos įvairios aplinkybės išnaudojimui pateisinti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių