Quantcast

Lietuvės atradimai „nuodėmių mieste“ Bankoke

  • Teksto dydis:

Tailando sostinė vis dar mėgina atsigauti po galingo, prieš kelias dienas ją supurčiusio, sprogimo. Teroro aktas gausiai turistų lankomoje Bankoko vietoje pareikalavo kelių dešimčių žmonių gyvybių, dar tiek pat buvo sužeista. Ar nesmogs šis išpuolis Tailando turizmui – svarbiausiam šalies ekonomikos ramsčiui?

„Šis miestas – tikras beprotnamis! Jis gąsdina, vargina, žavi, paperka. Abejingų jam nėra, vieni dienos pabaigoje nekenčia Bankoko, kiti – įsimyli visam gyvenimui“, – šį vakarą LRT laidoje „Gyvenimas“ prisipažins lietuvė Astra Petkūnaitė. Tailando sostinę antraisiais namais ji vadina jau antrus metus.

Vasaros projekto apie kruizą po Azijos šalis kūrėjus 28-erių mergina pakvietė pamatyti tokį Bankoką, kokio įprastai turistai neišvysta. Tiesa, jos pačios pirmoji akistata su „Dievų dvaru rojuje“ vadinamu miestu toli gražu nebuvo maloni. „O Dieve, kur aš papuoliau?! Šioje milžiniškų tarakonų karalystėje tikrai neišgyvensiu“, – apimta panikos pirmąsias savaites sau kartojo lietuvė. Tačiau beveik penkiolika milijonų gyventojų turintis Bankokas jai tapo lemtinga stotele.

Žurnalistė Astra dar prieš kelerius metus sukosi Lietuvos žvaigždžių apsuptyje ir mėgavosi jų kompanija, tačiau vieną dieną viską metė, susikrovė daiktus, kurie tilpo į vieną lagaminą, sėdo į lėktuvą ir patraukė į Aziją. „Bankokas – didelių kontrastų miestas, dar nespėjus nusileisti saulei Tailando sostinė panyra į nuodėmių, paslapčių ir nevaržomų linksmybių šurmulį, prašvitus, tos pačios rankos, kurios darė neteisėtus dalykus, skuba melstis šventiesiems. Prostitucija čia draudžiama, bet ji klesti, už narkotikus baudžiama griežčiau, nei už žmogžudystę, bet kvaišalai karaliauja gatvėse“, – laidos „Gyvenimas“ pakeleive šį vakarą tapsianti A. Petkūnaitė nevynios žodžių į vatą.

Kaip už du tris eurus sukirsti gardžius pietus, taksi pasivažinėti už eurą, o laivu nuplaukti iki norimos vietos – už du? Astra Petkūnaitė negailės patarimų, kaip nebrangiai pažinti Bankoką ir ką čia privaloma išvysti. Ypač įdėmiai lietuvės žodžių turėtų klausyti vyrai: „Oi, kaip skaudžiai jie gali apsirikti ir kaip kartais apsirinka!“ Turtingiausio pasaulio monarcho valdomo Tailando sostinė, anot buvusios žurnalistės, ne veltui vadinama „nusidėjėlių miestu“, čia daug nuotykių, bet daug ir apgaulės. „Matote gražią moterį  –  tai tailandietė moteris, matote labai gražią moterį – tai tailandietis vyras“, –  juokiasi Astra, šį vakarą atskleisianti, kaip atskirti vieną nuo kito.

Septynios intriguojančios valandos Bankoke – LRT televizijos laidoje „Gyvenimas“ jau šį vakarą, 21.00 val. Vedėjas Edvardas Žičkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis-42

Jis-42 portretas
Edvardukas turbut extazeje nuo Bnkoko...labai grazios Thai "moterys" tvatina musu pupuliuka:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių