Quantcast

Žvaigždės T. Totmianina ir M. Marininas apie darbą su P. Vanagu ir M. Drobiazko

  • Teksto dydis:

Gruodžio pabaigoje Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko Lietuvos žiūrovams pristatys naują ledo šou „Roko simfonija ant ledo“.

Akomponuojant simfoniniam orkestrui gražiausias roko balades atliks garsūs šalies solistai bei Ispanijos scenos žvaigždė Olga Domenech Terroba. M. Drobiazko ir P. Vanagas į savo šou sukvietė būrį dailiojo čiuožimo žvaigždžių, tarp kurių dukart pasaulio ir penkiskart Europos čempionai Tatjana Totmianina ir Maksimas Marininas. Po penkerių metų į šou sugrįžtantys tituluoti čiuožėjai pasidalijo savo atsiminimais apie Lietuvą ir papasakojo, kaip jiems sekasi dirbti su garsiausia Lietuvos dailiojo čiuožimo pora.

- Kaip Jūs susipažinote su Povilu ir Margarita?

Tatjana: Mes susipažinome per savo pirmąjį 1999 m. Europos čempionatą. Tada užėmėme penktąją vietą. Povilas ir Margarita ten irgi čiuožė. Po pasirodymo prie manęs priėjo Margarita ir pasakė, kad jiems su Povilu mes labai patinkame kaip pora ir palinkėjo mums visokeriopos sėkmės.

- Ar lengva su jais dirbi? Ar Povilas su Margarita suteikia Jums kūrybinę laisvę?

Maksimas: Dirbti su jais visada lengva. Jie labai detaliai viską apgalvoja. Povilas ir Margarita stengiasi sukuri maksimaliai patogias sąlygas visiems šou dalyviams. Viskas, kas susiję su darbu – muzika ir šokiu – yra aptarinėjama iš anksto ir jie pasitiki mumis 100 proc.

Tatjana: Anksčiau mes turėjome visišką kūrybinę laisvę. Šiais metais „Roko simfonijoje ant ledo“ mūsų užduotis – daug įdomesnė. Mūsų pasirodymas yra teminis, todėl mes turėjome pasirinkti kelias roko balades, pagal kurias atliksime pasirodymus. Aš dievinu roko muziką, tad man labai malonu šokti pagal ją. Šiais metais mums akomponuos simfoninis orkestras. Iš vienos pusės šokti bus sunkiau, nes muzikantai priklausomai nuo nuotaikos gali groti greičiau ar lėčiau. Iš kitos pusės, tai didžiulis malonumas šokti pagal gyvą muziką. Tai visiškai kitos emocijos ir energetika.

- Jūs dalyvaujate daugelyje ledo šou. Ką Jūs galėtumėte pasakyti apie Povilo ir Margaritos šou programų kokybę?

Maksimas: Man labai patinka, kad Povilas ir Margarita kasmet kviečia įdomius ir ryškius čiuožėjus ir bando sukurti šventinę nuotaiką Lietuvos žiūrovams. Mums yra didžiulė garbė po penkerių metų pertraukos dalyvauti jų šou programoje.

Margarita: Margaritos ir Povilo šou – pasaulinio lygio. Jie pradeda galvoti apie kitų metų šou iš karto, kai tik pasibaigia dabartinis šou: jie jau galvoja apie temą, būsimus atlikėjus. Jie ne tik rūpinasi, kad programa būtų aukščiausio lygio, bet ir kad visi dalyviai jaustųsi gerai viešėdami Lietuvoje.

- Ledo šou konkurencinės dvasios nesijaučia, tačiau vis dėlto atsakomybė prieš žiūrovus yra didelė. Ar jūs pasirodydami patiriate malonumą?

Maksimas: Sportas ir šou skiriasi. Bet mes visada stengiamės į mūsų pasirodymus įtraukti sunkiai atliekamus techninius elementus, per kuriuos mes galime papasakoti savo istoriją ant ledo. Žinoma, aš didžiausią malonumą gaunu atlikdamas pasirodymą, nes tai jau dramaturginė istorija ir gyvas bendravimas su žiūrovais.

Tatjana: Aš irgi gaunu didžiulį malonumą. Tai labai kūrybiškas procesas. Nors kada tave pristato kaip olimpinę čempionę, tai negali sau leisti dirbti ne pilnu pajėgumu. Todėl normalu, kad jaučiu ir stresą, nes mūsų pasirodymuose labai daug sunkių ir unikalių techninių elementų.

- Ar pagal fizinį ir emocinį krūvį šou pasirodymą galima palyginti su sportu?

Maksimas: Pacituosiu žymius čiuožėjus L. Belousovą ir O. Prototopovą, jie kadaise labai tiksliai atsakė į šį klausimą. „Dabar jūs sportininkai: daug treniruojatės ir mažai šokate. O kai išeisite iš sporto – mažai treniruositės ir daug šoksite“. Todėl sportas ir dalyvavimas dailiojo čiuožimo šou du skirtingi pasauliai: visiškai kitoks emocinis ir fizinis krūvis.

Tatjana: Aš dabar dirbu šou programoje ant ledo, kurioje vaidinu Džuljetą. Ir tai emociškai labai sunkus vaidmuo, nes per trumpą laiką tu turi suvaidinti skirtingas emocijas: nuo meilės iki mirties. Kiekvieną kartą išgyventi šias emocijas yra labai sunku. Varžybose yra visiškai kitas emocinis ir fizinis krūvis. Tau reikia atlikti būtinus elementus. Po to, kai mes nusprendėme išeiti iš profesionalaus sporto, mūsų gyvenimas nepasikeitė. Jis yra labai turiningas ir emociškai turtingas. Mes šokame ir vaidiname ir už tai dar gauname atlygį. Mes esame laimingi žmonės.

- Lietuvoje surengsite jau ne pirmą pasirodymą. Kokie jūsų atsiminimai apie Lietuvą?

Maksimas: Labai sunku susidaryti nuomonę apie šalį, kol joje negyveni. Tačiau prisiminimai labai geri, nes čia visada sutinki žmones, kurie myli dailųjį čiuožimą, ir tai man yra svarbiausia.

Tatjana: Aš labai myliu Vilnių. Man apskritai labai sunku gyventi dideliuose miestuose. Ir visada kai aš turiu galimybę pabūti jaukiame mieste aš visada stengiuosi išeiti pasivaikščioti ir tiesiog pasimėgauti ramia atmosfera. Mano prisiminimai apie Lietuvą labai šilti, todėl visada smagu čia sugrįžti.

P. Vanago ir M. Drobiazko ledo šou „Roko simfonija ant ledo“ premjera įvyks gruodžio 12 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje, gruodžio 13 d. – Kauno „Žalgirio“ arenoje, 14 d. čiuožėjai pasirodys Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, o šou baigsis gruodžio 15 d. Šiaulių arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių