Quantcast

Žinomi žmonės apie Sausio 13-osios minėjime švilpusius protestuotojus: tuščios galvos gerai aidi

  • Teksto dydis:

Šiandien Laisvės gynėjų dienos minėjimą prie parlamento sudrumstė protestuotojai prieš valdžios politiką. Šimtai protestuotojų švilpė, rėkė, mušė būgnus vykstant iškilmingam Laisvės gynėjų dienos minėjimui ir Laisvės premijos įteikimo ceremonijai. Toks protestuotojų elgesys netrukus sulaukė griežtos žinomų žmonių reakcijos socialiniuose tinkluose.

„Šimonytė teisi.

Taip, mes laisvę tada gynėme ir dėl šiandieninių antivakserių, Lukašenkos palaikytojų, vatinių ir šeimamaršių – dėl visų tų švilpiančių ir dar švilpsiančių. Dėl urvinių homofobų, janutienių, dėl Orlausko teisės pasakoti anekdotus ir dėl dambrauskinių dainų, dėl venckienių ir dėl gustukų, ir vėgėlių, ir dėl basų mamų, ir dėl paksų. Jie niekada nepadėkos, bet tikrai nereikia. Kirmėlės irgi Dievo kūriniai, kaip ir šiukšlynų žiurkės. Tegul jiems būna šiltos jų purvo balos ir dosnūs jų šiukšlių konteineriai.

Laisvė sunki ir ji niekada negyvena be darbo ir kovos, kuri niekada nesibaigia. Lengvas ir paprastas yra tik gyvenimas vergovėje arba baudžiavoje.

Todėl tešvilpia: tuščios galvos gerai aidi“, – rėžė rašytojas Andrius Užkalnis. 

„Per visus mūsų nepriklausomybės ir laisvės metus aš nežinau, ar buvo didesnis kovotojų už laisvę atminimo išniekinimas nei šiandieninis padugnių klykavimas ir žviegimas prie Seimo. Kitas dalykas, o čia man vienam neatrodo normalu per Sausio 13-ąją išduoti leidimą antivalstybiniam mitingui?

Galvoj netelpa, dievaži“, – stebėjosi komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis. 

„Jei tarp mano feisbuko draugų/sekėjų yra tokių, kurie palaiko visą tą triukšmą/riksmus pagerbiant Sausio 13-osios aukas ir kovotojus už Laisvę, prašau apleisti mano feisbuką. Nesvarbu, kokių mes politinių pažiūrų, medicininių pasirinkimų, skirtingų nuomonių – čia ta riba, kurios aš netoleruoju. Po kurios aš nenoriu turėti nieko bendro su tokiais žmonėm.

Tai nėra apie Laisvę. Ir jokių diskusijų nebus su tais, kurie nemato skirtumo tarp realių žmones traiškančių tankų ir šio meto nesusikalbėjimų. P.S. Šitą taikau ir tiems, kurie ten nestovite, bet  kasdien laikinate, širdutinate viso šito skatintojus (taip, feisbukas rodo jūsų simpatijas). Atsekite/atdrauginkite, prašau.

Su Laisve visus! Ir žemai lenkiuos prieš tuos, kurie ją mums dovanojo. Kokie išties mes nepaprastai laimingi!“ – sveikino aktorė Monika Vaičiulytė. 

„Nuoširdžiai gaila, kad ir valstybiniai paminėjimai tampa maršistų pagiežos liejimo aikštele. Iš tribūnos kalbama apie Laisvės premiją, o jie rėkia „gėda“, švilpia. Premijos laureatė kalba ir graudinasi tuo pačiu metu. Nežinau, dar niekad taip nebuvo gėda už juos...“ – rašė krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko žmona Lina Anušauskienė.

Primename, kad ketvirtadienį Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, minint 31-ąsias Sausio įvykių metines vadovų kalbas nustelbė valdžios veiksmais nepatenkintų protestuotojų šūksniai ir švilpimas.

Lietuvos šeimų sąjūdžio sukviesti žmonės kėlė triukšmą: šaukė „Gėda“, švilpė, pūtė signalines dūdas, mušė būgnus. Rankose jie laikė valstybės vėliavas, plakatus „COVID diktatūrai – ne“, „Tauta bunda“.

Jie neatsižvelgė į renginio vedėjo prašymą gerbti laisvės gynėjų atminimą.

Daugiausia triukšmo kelta kalbant Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen ir premjerei Ingridai Šimonytei, Seimo Laisvės kovų ir valstybinės istorinės atminties komisijos pirmininkei Paulei Kuzmickienei.

Kalbėdama apie kovą už laisvę ir jos pasiekimus, Vyriausybės vadovė, kreipdamasi į piketuotojus, teigė, jog tai, kad šiuo metu jie gali švilpti yra būtent kovos už laisvę padarinys.

Švilpta ir rėkauta kalbant ir Laisvės premijos laureatei, vienai iš „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ bendradarbių vienuolei Bernadetai Mališkaitei.

Jai kalbant apie laisvės svarbą ir sakant, jog laisvės nebūna be moralės, protestuotojai švilpė, šaukė „Kas meluoja, tas ir vagia“.

Kalbant prezidentui Gitanui Nausėdai protestuotojai elgėsi ramiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Tokie "žymūs"žmonės ,mūsų kaime ,perskaite komentarus apie save būtų kiaurai žemės prasmege iš gėdos,bet ,kad moralė ne šių laikų dimensija .

Kalnas

Kalnas portretas
Tusciom galvom nesuprast, ka tauta nusvilpe.

Matom

Matom portretas
Šitiems "žinomiems" pagrindinė vertybė - pinigai. Vieną dieną su vienais, kitą su kitais.Sakys bet ką, kad tik būtų eteryje ir mokėtų už tai
VISI KOMENTARAI 147

Galerijos

Daugiau straipsnių