Quantcast

Žinomi šalies atlikėjai vienijasi: kviečia jaunimą balsuoti Seimo rinkimuose

  • Teksto dydis:

Žinomi šalies atlikėjai jungiasi į pilietinę iniciatyvą #VisagalisTušinukas, kuria siekia paskatinti jaunimą nelikti abejingais ir dalyvauti artėjančiuose Seimo rinkimuose. Prieš kelias dienas nustebinę drąsia daina, šiandien prie iniciatyvos jungiasi ir Vilniaus miesto šokio teatro „Low Air“ šokėjai.

Tiki laisvu jaunimu

„#VisagalisTušinukas – netradicinis ir, netgi pasakyčiau, partizaninis judėjimas, įkvėptas agresyvios rinkiminės kampanijos. Tai, kas vyksta žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose be galo neramina, kad ir vėl išrinksime valdžią, kuri siekia tik savo asmeninių interesų, o ne mūsų visų ir valstybės gerovės. Mes visi esame atsakingi, todėl nutarėme, kad negalime tylėti ir tiesiog privalome imtis veiksmų. Kas gali pakeisti šią situaciją? Jaunimas! Žmonės, kurie laisvi nuo populistinių ideologijų, dogmų, kurie nori ir, svarbiausia, gali pakeisti ateitį“, – teigė #VisagalisTušinukas judėjimo iniciatorius, prodiuseris Dominykas Kubilius.

Kad atkreiptų jaunimo dėmesį ir pakviestų spalio 11 dieną ateiti prie balsadėžių, žinomi šalies atlikėjai – Saulius Urbonavičius-Samas, Merūnas Vitulskis, Maksas Melmanas, Lukas Pačkauskas įrašė dainą. Prie dainos įrašymo prisidėjo ir garsiausius Lietuvos atlikėjus vienijanti asociacija MAMA.


Šokis – netikėta pilietiškumo forma

Prie pilietinės iniciatyvos #VisagalisTušinukas jungiasi ir Vilniaus miesto šokio teatras „Low Air“, kurie sukūrė specialų šokį.

„Šokis – gali būti ir protesto, ir pilietiškumo išraiškos forma. Todėl nusprendėme netylėti ir jungtis prie iniciatyvos #VisagalisTušinukas taip, kaip mes mokame geriausiai – šokdami. Patys atstovaujame tą grupę, į kurią yra nukreipta ši iniciatyva. Viliuosi, kad mūsų pavyzdys paskatins ateiti ir kitus jaunus žmones į sekmadienį vyksiančius Seimo rinkimus ir balsuoti“, – sakė „Low Air“ kūrybos vadovė, choreografė Airida Gudaitė.


Choreografiją kūrė Airida Gudaitė, muziką – Adas Gecevičius.

Mažas jaunimo aktyvumas

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, 2016-ais metais Seimo rinkimų I-ajame ture balsavo 38 proc., o antrajame – kiek mažiau nei 23 proc. jaunimo iki 24 metų amžiaus. Dar mažiau – 37,6 proc. I-ajame ture balsavo rinkėjų nuo 25 iki 34 metų amžiaus.

Pasak iniciatyvos organizatorių, #VisagalisTušinukas nesiekiama agituoti už vieną ar kitą partiją. Pagrindinis tikslas – paskatinti jaunus žmones – 18-34 metų amžiaus, pirmiausia, ateiti į rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Nauju vagiu gauja bus tai Lietuva reike šlubo vokešio tik vieno kad butu tvarka truksta tikNimedo tam durniu laive

Man tai patinka,tas jaunas bernelis su istiesta ranka

Man tai patinka,tas jaunas bernelis su istiesta ranka portretas
Nors as jo nepazystu,bet vistiek ryztingas.

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Kas mokejo uz propogandinio klipo padaryma????
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių