Quantcast

Ž. Baryso nuotykiai Vilniaus regione: pateko į pragarą, lankėsi kiaulidėse

  • Teksto dydis:

TV3 laida „Sveiki atvykę“ vasaros pabaigoje apsilankė Vilniaus regione, kur šou komandą sužavėjo žmonių fantazija. „Nesvarbu nei krizės, nei kažkokie išoriniai dirgikliai. Jei esate kūrybingas ir darbštus, visuomet rasite būdų, kaip išgyventi ir dar kitus pradžiuginti“, – įsitikinę TV laidos rengėjai.

„Sveiki atvykę“ lankėsi Musninkų miestelyje įkurtoje kavinėje. Atrodo, iš pažiūros smarkiai neišsiskirianti vieta, tačiau pro ją nuolatos važiuoja tiek lengvasis, tiek krovininis transportas. Namo viduje – jauki dviejų bičiulių – lietuvės ir prancūzo – įkurta kavinaitė.

„Įsivaizduojate, dėl ten kepamų kruasanų žmonės vyksta gerą pusvalandį net iš Vilniaus. Ir man teko paragauti skanėsto. Be to, labai patiko, kad prieš 11 metų į Lietuvą atsikraustęs kavinės bendrasavininkis puikiai moka mūsų kalbą“, – pašnekovą gyrė laidos vedėjas Žygimantas Barysas-Žygis.

Vilniaus regione esančiame Širvintų rajone laidos kūrybinė grupė aplankė ir dvi ypatingas turizmo sodybas. Viena – modernesnė, kurioje šeimininkauja ekonomistė. Dieną įprastą darbą dirbanti Neringa Pauplienė vakarais ir savaitgaliais pluša buvusiose kiaulidėse įkurtame dvarkiemyje. „Norintys pabėgti iš miesto ir pabūti tyloje, Lietuvoje tikrai gali rasti unikalių vietų. Šis dvarkiemis – viena tokių“, – intrigavo kelionių laidos rengėjai.

O visai netoliese, Kaimynų kaime įsikūręs oreivis Arvydas Dirmeikis, kuris kartu su žmona pastatė ir įrengė netradicinę kaimo turizmo sodybą. Joje net 30 skirtingai ir labai originaliai įrengtų kambarių. „Norite egzotikos ir pagyventi tarsi piemenėlis, čia galite tai padaryti. Norite į rojų, o gal – į pragarą? Čia įmanoma viskas“, – pamatęs originalią Dirmeikių sodybą, žmonių išradingumu negalėjo atsistebėti Ž. Barysas.

Laidos filmavimo metu komanda apsilankė ir pas vieną garsiausių Lietuvos ūkininkų – linų augintoją Bronislovą Liubomirą Vošterį. Televizijos šou rengėjai išklausė pamokos apie linų naudą organizmui, paragavo linuose surinkto medaus ir... sutiko būrėją Vaivą Budraitytę su vyru Gaudentu Naujoku.

Kas bendro tarp būrėjos ir medaus, kokias pramogas šį kartą išbandė „Sveiki atvykę“ kūrėjai, sužinosite jau šį šeštadienį, 9 val. ryto, per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
kiaulidėje galėjo ir pasilikti

Anonimas

Anonimas portretas
Sto zahuilo paciemu neznaju? :-)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių