Quantcast

Ž. Barysas lankėsi miestelyje, kurį išgarsino koncertuoti neatvykęs R. Cicinas

  • Teksto dydis:

Jau beveik mėnesį TV3 eteryje rodoma kelionių po Lietuvą laida „Sveiki atvykę“ jungia vis aukštesnę pavarą ir supažindina su dar daugiau rajonų, kuriuose galima praleisti vasarą.

Ketvirtoji antrojo sezono laida buvo filmuojama viename seniausių Lietuvos miestų – Ukmergėje. Čia viskas keičiasi ir gražėja taip sparčiai, kad TV šou kūrėjai vos spėjo šiuos pokyčius fiksuoti. Tiesa, vienoje lokacijoje filmavimo grupė patyrė ir tikrą adrenalino bombą.

„Ukmergė turi savo istoriją, tačiau čia puikiai dera ir naujieji laikai, papildantys mūsų senovę. Vos 10 minučių kelio automobiliu nuo Ukmergės, ir jūs jau ekologiniame ūkyje, priklausančiame danų verslininkui, jau 15 metų gyvenančiam Lietuvoje. Ūkis toks unikalus ir gniaužiantis kvapą, kad likau šokiruotas. Žinoma, gerąja prasme, nes pasijaučiau ne kažkur Lietuvos provincijoje, o tarsi Skandinavijoje. Ypač mane sužavėjo statinių architektūra: seni lietuviški statiniai, kuriuose subtiliai dera industrinis stilius“, – vieną iš aplankytų vietų anonsuoja laidos, rodomos šeštadienį, 11 val., per TV3,  vedėjas, kelionių žurnalistas Žygimantas Barysas-Žygis.

Pasak kelionių profesionalo, jį kaskart nustebina apžiūrėtos ypatingos vietos Lietuvoje, kurias kuria ir puoselėja darbščios tėvynainių ar atvykėlių rankos.

„Netoli Ukmergės yra ir naujos kartos kempingas. Jei kažkam atostogos gamtoje, miegant palapinės,  asocijuojasi su nepatogumais, tai mūsų aplankytoje vietoje ne tik galėsite mėgautis gamta, bet ir džiaugtis visais įprastais patogumais ir net paskanauti kavos, kurią išvirs patys kempingo šeimininkai: du broliai. Vietiniai iš jų netgi sako, kad šis kempingas – tai ne kempingas, o reiškinys, neatsiejamas nuo geros nuotaikos ir roko muzikos. Bet apie viską papasakosime mūsų laidoje jau šį šeštadienį“, – intriguoja Žygis.

Ukmergės kraštas žavi ir savo naujovėmis – efektingais naujais apžvalgos takais su trimis stotelėmis, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į miestą ir tyvuliuojančią upę, taip pat savo didingu piliakalniu. O kur dar kraštotyros muziejus su eksponatais, kuriems net 15 tūkstančių metų, efektingas fontanas, kuris pursluodamas groja išskirtinai Ukmergės krašto muzikantų sukurtas melodijas ir turi žiemą praversiančius šildomus suoliukus? O gal norite apžiūrėti Siesikų dvaro pilį, esančią miestelyje, kurį kadaise išpopuliarino istorija apie neatvykusį koncertuoti estrados princą Rytį Ciciną? Beje, pati pilis neseniai virto filmavimo aikštele, o joje šeimininkavo britai! 

Na, o jei ir to per mažai, Ukmergė siūlo išskirtinę pramogą. Miško glūdumoje galite būti sutikti ginkluotų vyrų, įsodinti į karinį automobilį ir išvežti tikrai ne į penkių žvaigždučių viešbutį, o vietą, kurią dabar pamėgo šalies vaikai. Čia organizuojamos sukarintos stovyklos, pasakojama apie partizanų istoriją, mokomasi gyventi gamtoje, ruošti valgį.

„Jausmas buvo labai įdomus ir priverčiantis susimąstyti, kaip kadaise gyveno mūsų partizanai. Galima net pamatyti tikrą bunkerį, sužinoti istorinių faktų ir pamatyti galybę senovinių karo mašinų. Pasirodo, tokia pramoga domina ir berniukus, ir mergaites. Bet visko neišpasakosiu“, – šypteli  vedėjas Ž. Barysas-Žygis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikas

Sveikas portretas
isvykes!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių