Quantcast

Vienas geriausių Danijos šefų rodo pavyzdį: valgyklos maistas gali būti skanus

Danas Mikkelis Karstadas yra netradicinis virtuvės šefas. Anksčiau dirbęs ne viename „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotame restorane, jis susidomėjo ... valgyklomis. Jam atrodo neatleistina, kad įmonėse darbuotojai maitinami prastu maistu. Jis nusprendė padėtį iš esmės pakeisti.

Mėgstamiausias M. Karstado būdas ruošti maistą – lauke, virš atviros ugnies. Jo ruošiamas maistas – paprastas ir autentiškas. Ir išgarsino jį visoje Danijoje.

„Ingredientams reikia leisti atsiskleisti. Daug dėmesio skiriu sezoniškumui ir stengiuosi jį išnaudoti. Sezono metu produktai būna pigūs ir lengvai prieinami, o jų skonis ir tekstūra tiesiog puikūs“, – tikina vyras.

M. Karstado įkvėpimo šaltinis yra raižytas Danijos pakrantės kraštovaizdis. Vaikystėje jam patikdavo būti prie vandenyno. Ir dabar jis beveik kasdien eina į paplūdimį.

„Čia randu ramybę. Daug dienų per savaitę dirbu gana įtemptu grafiku. Jei galiu nors trumpam ištrūkti į gamtą – gaminti maistą, paplaukioti ar tiesiog pavaikštinėti miške – tai mane nuramina ir išvalo protą“, – sako M. Karstadas.

Ketverius metus M. Karstadas dirbo geriausiuose Kopenhagos restoranuose ir kūrė receptus visame pasaulyje garsiam restoranui „Noma“. Vėliau pasuko ten, kur daugiau žmonių galėtų mėgautis jo maistu – į įstaigų valgyklas. 2012-aisiais, kai jis perėmė šio advokatų biuro virtuvę, daugiausia čia buvo ruošiami mėsos patiekalai su daug padažo. Šiandieniniame meniu jau atpažįstamas jo stilius.

„Viską pakeitėm. Pirmiausia, ką padarėme, – iš maisto sandėlio išmetėm daugybę produktų – ten buvo prikrauta pusfabrikačių ir greitai paruošiamo maisto. Norėjome viską iš pagrindų pakeisti“, – sako virtuvės šefas.

Daugiau apie tai – laidos „Euromaxx“ įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių