Quantcast

Vestuves planuojanti Mia: daug metų iš savo antrosios pusės girdėjau, kad esu nieko verta

Publikos numylėtiniais jie buvo tikrai ne visada, visiems šiems atlikėjams teko patirti ir bado, ir netekčių, ir bedarbystės. Į jų koncertus  ateidavo vos keletas  žmonių, o dabar – tūkstančiai.

Dainininkas Vidas Bareikis karjerą pradėjo nuo dviejų žiūrovų. „Per pirmąjį solinį koncertą Mokytojų namų mažojoje salėje susirinko 27 žmonės, iš jų su bilietais buvo tik du. Kiti – giminės, draugai, kursiokai. Kas tie buvo du bepročiai, nuo kurių viskas prasidėjo, nežinau, bet siunčiu jiems linkėjimus. Trečias, ketvirtas koncertas buvo viloje „Ramybė“. Atsimenu, ruošiuosi koncertui, pradedu groti tokią užvedančią dainą, išeinu, atsimerkiu, o prie staliukų sėdi septyni žmonės. Groju ir viduje tokia mintis, kas čia per absurdas. Lėtėju, lėtėju, tada sustabdau, ir sakau, chebryte, gal neapgaudinėkime vieni kitų, pasiimkite kažko atsigerti ir einame į užkulisius, aš jums pagrosiu akustinį koncertą, kuris jums bus įsimintiniausias gyvenime, o man nebus nejauku“, – savo karjeros pradžią prisiminė V. Bareikis.

Vidas Bareikis. / LNK nuotr. 

Šiemet scenoje 20-metį minėsianti Mia juokiasi pradėjusi nuo privačių koncertų močiutei, kuri už juos mokėdavo po 10 rublių. „Mano ilgas laikotarpis buvo aukso amžius, vienu metu buvau brangiausiai apmokama Lietuvos atlikėja, tai buvo apie 2009-2010 metus. Niekada nesijaučiau, kad esu viršūnėje, norėjau tik dainuoti“, – pasakos Mia.

Tačiau atlikėja prisipažįsta išgyvenusi ir krizinių laikotarpių. „Prieš karantiną buvo momentas, kai nenorėjau grįžti į sceną, maniau, kad jau viskas, pabaiga. Tuštuma. Tai lėmė mano asmeniai santykiai, nesėkmės, kurios paveikė mano karjerą, nebenorėjau būti scenoje. Daug metų iš savo antrosios pusės girdėjau, kad esu nieko verta, ir tuo patikėjau. Sugrįžti buvo sunku, nes buvo žlugęs mano pačios pasitikėjimas savimi kaip atlikėja. Skyrybos padėjo atrasti pasitikėjimą vėl, prisidėjo nauja gyvenimo pradžia, lankiausi pas psichologus. Aš vėl esu čia su pilna jėga“.

Atlikėja planuoja ir vestuves su savo širdies draugu Deividu. „Dar laukiu žiedo, pakalbam apie tai. Mano gyvenimas dabar – vienas didelis džiaugsmas, vidinė ramybė, atsirado draugas ir grįžo karjera, užsakymai ir daug žmonių vėl grįžo į mano gyvenimą“, – sakė atlikėja. 

Linas Vaitkevičius iš „Žemaitukų“ populiarus buvo ne visada.  O šią vasarą turėjo net 107 koncertus. „Nėra čia kuo girtis, nes su šeima pakabėjom, kad net vaiko nemačiau. Per dieną būdavo ir keturi koncertai – pirmas po bažnyčios mišių, paskui vakarinis miesto šventėje, tada vestuvės, o naktį – dar kokiam nors naktiniam klube“.

Pirmąjį užsakymą groti vestuvėse Linui davė a.a. tėtis. „Jis buvo vestuvių vedėjas, per jį turėjome du pirmus užsakymus, juos nusifilmavome, ir paskui jų daugėjo. Prieš tai grojau Palangos orkestre ir gaudavau 1400 litų, o atgrojęs dvejas vestuves, gavau tą pačią sumą. Teko rinktis, buvome jauni, pinigai buvo pirmoje vietoje, nes visko norėjosi“.

Linas Vaitkevičius./ LNK nuotr. 

Grojimas vestuvėse buvo nelengvas darbas. „Turėjome pasiruošę 900 dainų, jas grodavome dvi dienas, 8 valandas pirmą dieną ir dar keturias valandas antrąją vestuvių dieną. Ir dar būdavo, kad pasakydavo: „atsiprašom, vyrukai, neužteko pinigų jūsų karštam patiekalui“. Sakome: „o ką mums tas dvi dienas valgyti?“ Turėjome svajonę, kad „Žemaitukų“ programa truktų valandą – padainuoji savo dainas ir gali iškelta galva išeiti, o ne su vestuvininkais miegoti ir ten būti dvi dienas. Dabar jau atvažiuojame tik valandėlei, ir dar valandėlę fotografuojamės“,  – šypsojosi žemaitukas Linas.

L. Vaitkevičiaus asm. archyvo nuotr. 

Aktorė Emilija Latėnaitė juokėsi karjerą pradėjusi gatvėje. „Dirbau ligoninėje, pradėjau gatvėje – tokia mano biografija. Norėjau paauglystėje turėti savo pinigų ir buvo neoru prašyti iš tėvų tiek, kiek man reikia. Mokėjau groti fleita. Pasipuošiau  ir išėjau groti gatvėje. Per keturias dienas aš užsigrojau visai vasarai, kas buvo didelė paskata nemesti fleitos“, – šypsodamasi kalbėjo E. Latėnaitė. 

Visos žvaigždžių istorijos apie karjeros pradžią – šį vakarą „KK2 penktadienyje“, 19.30 val., per LNK.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemaloni persona

Nemaloni persona portretas
Be to,neturi elementaraus supratimo,kur galima ,ir prieš ką ,demonstruoti savo plikas krūtis .Ko gero,ir į bažnyčią nueis taip apsinuoginus ,juk vėl ,,planuoja vestuves ,,.O ką planuos kitais metais-skyrybas?Svarbu paskelbti visai Lietuvai ?

Anksciau mūsų kaime

Anksciau mūsų kaime portretas
Tokias vadino paleistuvėm O dar tie nukritę demonstruojami papai .Net nemalonu žiūrėti.

Tai mete

Tai mete portretas
I šveicarija skraidyt ,kodel ?
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių