Quantcast

Kvietė pavadinti tarakonus buvusiųjų vardais: Robertai, Artūrai ir Kamilės sušerti surikatoms

  • Teksto dydis:

Vilniuje zoologijos sodas „Zoopark“ kvietė pavadinti tarakoną savo buvusiojo (-iosios) vardu, kurie Valentino dieną buvo sušerti surikatoms. Apie šią akciją, kiek joje šiemet dalyvavo tarakonų ir kiek jų gavo vardus, LNK žurnalistas klausė šio sodo atstovės Ugnės Belevičiūtės.

„Tai ką, surikatos, skanaus jums Roberto“, – palinkėjo gero apetito šiems mieliems žvėreliams  zoologijos sodo darbuotoja, mesdama jų skanėstus – tarakonus. Ne bet kokius, o vardinius.

– Sakykite, kiek šiemet akcijoje dalyvauja tarakonų ir kiek iš jų gavo vardus?

– Iš viso vardų gavome apie du šimtus. Dauguma jų yra būtent vyriški. Na, o kiek tarakonų dalyvauja šioje akcijoje?! Surikatos norėtų, kad jų dalyvautų daugiau, deja, turime riboti šių žvėrelių maisto racioną. Per dieną kiekviena surikata gauna po du tarakonus.

– Ir kokie buvo populiariausi vardai?

– Iš vyriškų vardų numeris vienas – Robertas ir Artūras. Jų sulaukėme daugiausiai. O iš moteriškų vardų – Kamilė. Moterys buvo drąsesnės ir aktyviau įsitraukė į šią akciją. Matyt, joms tai buvo patogesnis ir smagesnis atsisveikinimo būdas su savo buvusiaisiais. O vyrukai, greičiausiai, santūriau ir savo viduje išgyvena išsiskyrimą. Jie ne taip aktyviai dalyvavo šioje akcijoje.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Per jūsų skelbtą akciją, su kokiomis emocijomis žmonės čia ėjo užrašyti savo buvusiųjų vardų? Gal teko išgirsti ir kokių nors su jais susijusių istorijų?

Daugeliui tai – smagi atrakcija. Žvelgia į šią akciją su humoru. Bet kartais matai, kad tas buvusiojo vardas parašytas su pykčiu.

 

– Daugeliui tai – smagi atrakcija. Žvelgia į šią akciją su humoru. Bet kartais matai, kad tas buvusiojo vardas parašytas su pykčiu, pagieža ar nuoskauda: „jis mane įskaudino, paliko…“ Visokių variantų būna. Ir emocijų taip pat.

– Ši akcija vyksta ne pirmus metus. Kaip jums iš viso kilo tokia idėja?

– Mūsų tikslas buvo Šv. Valentino dieną padaryti smagią ne tik įsimylėjėliams, bet ir visiems, kurie neturi poros, išgyvena išsiskyrimą. Galvojome, kaip pralinksminti ir vienišius. Taip gimė mintis pasveikinti su nauju etapu. O naujas etapas prasideda tada, kai paliekame savo buvusiuosius užmarštyje. Mes nesame vieninteliai, rengiantys tokias akcijas. Pasaulyje ši praktika populiari, kai žmonės kviečiami tokiu būdu atsikratyti savo buvusių antrų pusių paliktų nuoskaudų.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siūlau

Siūlau portretas
Pavadinkime juos konservatnykais!

fe

fe portretas
lietuviškųjų zoofilų nukrypimai

Versija 1

Versija 1 portretas
Tokios ir atsiduria miške
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių