Quantcast

Vaiko teisių tarnyboje – dar vienas tyrimas dėl E. Dragūno veiksmų: šįkart prieš sūnų

  • Teksto dydis:

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba tiria dar vieną skundą dėl dainininko Egidijaus Dragūno-Sel veiksmų. Šį kartą analizuojamas trumpas vaizdo įrašas, kuriame galimai skandalais pagardėjęs dainininkas necenzūriniais žodžiais kreipiasi į vaiką. Pranešėjas tarnybai teigė, kad vaizdo įraše – dainininko sūnus.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis portalui kauno.diena.lt teigė, kad bus aiškinamasi vaizdo įraše užfiksuoto vaiko tapatybė ir ar tikrai už kadro kalba E. Dragūnas.

Per 3 darbo dienas vaiko teisių gynėjai aiškinsis visas incidento aplinkybes – taip pat ir kaip socialiniame tinkle paviešintas vaizdo įrašas atsirado, kada jis padarytas, kas jį paviešino ir ar jo platinimas nepažeidžia vaiko teisių. 

„Bus aiškinamasi ir ar yra padaryta žala vaikui, ar reikalinga pagalba tiek nepilnamečiui, tiek jo šeimai“, – sakė tarnybos atstovas.

Primename, kad savaitgalį atlikėjui E. Dragūnui-Sel įsivėlus į skandalą su bušido kovotoju Arnoldu Misiūnu, taip pat įsikišo ir Valstybės teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Pasak jų, gautas ne vienas pranešimas apie tai, kad incidento metu, kai vyko konfliktas, aplinkoje buvo ir nepilnamečių vaikų, kurių teisės galėjo būti pažeistos.

Kaip portalui pirmadienio pavakarę sakė A. Malinovskis, po savaitgalį įvykusio, necenzūrinių žodžių lydimo skandalo, sulaukta pranešimų apie galimai pažeistas vaiko teises.

„Pagal nustatytą tvarką, kai gaunamas pranešimas, yra susisiekiama su incidente dalyvavusiais asmenimis ir tiriama, ar buvo pažeistos vaiko teisės. Tada priimami sprendimai“, – paaiškino jis.

Pasak A. Malinovskio, tais atvejais, jei įrodoma, kad buvo pažeistos vaiko teisės, aiškinamasi, ar vaikas nukentėjo. Jei taip, tuomet nepilnamečiui psichologinę pagalbą teikia specialistai. O suaugusiųjų veiksmų aprašas perduodamas institucijoms, kurios svarsto, kaip elgtis toliau – pradėti ikiteisminį tyrimą ar skirti administracinę nuobaudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip ir nesupratau kas yra dragunas

Taip ir nesupratau kas yra dragunas  portretas
apsidragines gyvulys po arkliu pakibes?????

R

R portretas
Koks dar dainininkas?...Kokiam kontingentui ta "muzika"?

Anonimas

Anonimas portretas
Pavydas dauguma veikia :-) i koncertus eina tie kas turi pinigu :-)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių