Quantcast

Išanalizavo V. Putino kūno kalbą: atskleidė jam nebūdingų emocijų

  • Teksto dydis:

Pasak kūno kalbos ekspertės Judi James, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, sakydamas kalbą ceremonijoje, skirtoje nelegaliai aneksuoti Ukrainos teritorijas, atskleidė jam nebūdingų emocijų.

Kaip rašo „The Sun“, V. Putinas atrodė nervingas, kai savo kalboje žadėjo panaudoti „bet kokias priemones“, kad apgintų keturis aneksuotus Ukrainos regionus – Luhanską, Donecką, Chersoną ir Zaporižią.

V. Putinas sakė: „Žmonės padarė savo pasirinkimą – tai nekelia jokių abejonių... Tokia yra milijonų žmonių valia“.

Rusijos lyderis pareiškė, kad aneksuotuose Ukrainos regionuose gyvenantys žmonės „amžinai bus Rusijos piliečiai“.

Tačiau, nors V. Putino žodžiai skambėjo užtikrintai, J. James mano, kad jo kūno kalba nupiešė visiškai kitokį vaizdą. Iš jos buvo galima matyti, kad diktatorius patiria nekontroliuojamas emocijas.

„Paprastai per V. Putino kalbas pastebimas šaltas, tiesioginis, iššūkių kupinas žvilgsnis. Šįkart to nebuvo, nors tai greičiausiai buvo kalba, svarbiausia jo gyvenime ir karjeroje“, – aiškino J. James.

„V. Putino kūnas svirduliavo nuo vienos kojos ant kitos, jo veide – prieštaringos ir beveik nekontroliuojamos emocijos“, – pabrėžė kūno kalbos ekspertė.

J. James taip pat atkreipė dėmesį į V. Putino kojų trūkčiojimą, kuris, atrodo, tapo įprastu reiškiniu, kai diktatorius kalba viešai.

V. Putinas esą ryškiai demonstravo nervingumo požymius. Jo kairė ranka buvo ištiesta, bet dešinė liko kaboti.

„Jis krapštinėjo savo švarką ir laižė lūpas. Taip rodė jam nebūdingą nervingumą, daug kalbėjo nuleidęs galvą bei akis“, – komentavo ekspertė.

Pasibaigus kalbai, V. Putinas surengė ceremoniją su Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporožės separatistų lyderiais.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekūno kalbaVladimiras Putinasaneksija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių