Quantcast

V. Marcinkevičiaus tapybos paroda - duoklė jo gerbėjams

Gerai Lietuvoje ir užsienyje žinomas tapytojas Vilmantas Marcinkevičius po ketverių metų pertraukos Pamėnkalnio galerijoje surengė asmeninę parodą.

Ekspozicija "Vilmantas" – ne tik naujausių paveikslų ir grafikos darbų rinktinė, bet ir simbolinis menininko 40-mečio paminėjimas.

Nuo jaunystės iki dabar

Pats parodos autorius pasakojo, kad čia eksponuojami ne tik šiais metais sukurti darbai, bet ir patys pirmi, piešti ant popieriaus prieš 15 metų.

"Būtent nuo tų ankstyvųjų jauno žmogaus darbų, darytų ant popieriaus, ir prasidėjo mano kūrybos kelias, tai buvo pirmi žingsniai, paskui išsiplėtojo ir tapyba ant drobės", – teigė V.Marcinkevičius.

Anot menininko, šie metai buvo labai sėkmingi, nes be grupinių parodų, buvo surengtos solo parodos nacionaliniame Meno muziejuje Farerų salose, NB galerijoje Danijoje, o Saatchi galerijoje eksponuojamas paveikslas "XXI a. Madona".

"Apskritai turiu pripažinti, kad naujausioje mano parodoje nėra labai daug darbų, jų vos septyni. Tačiau prioritetu pasirinkau ne kiekybę, bet kokybę, ypač atsižvelgiant į tai, kad šie paveikslai gana didelių apimčių. Manau, netikėčiausia mano darbų gerbėjams bus pamatyti penkis kūrybinės pradžios darbus, kurie dar nebuvo niekur afišuoti", – intrigavo tapytojas.

Pribrendo laikas

Nuo paskutinės asmeninės V.Marcinkevičiaus parodos Vilniuje prabėgo ketveri metai, tačiau menininkas tikina kūrybinio bado nejaučiantis.

"Mano kūrybinis gyvenimas labai intensyvus. Net kelis kartus per metus savo parodas rengiu skirtingose šalyse, todėl to padaryti Vilniuje kartais tiesiog nelieka laiko, o dabar, manau, pats metas. Ši paroda yra tarsi atsiskaitymas mano kūrybos mėgėjams. Juk šie metai išties ypatingi", – kalbėjo tapytojas.

"Vilmantas" pačiam menininkui yra tarsi stabtelėjimas, norint pažvelgti į kūrybinę pradžią, palyginti ją su šių dienų kūriniais, žvilgsnis į savo paties kūrybos tendencijas.

Parodos keliai nežinomi

V.Marcinkevičius tikino, kad ši paroda sukurta specialiai Pamėnkalnio galerijai, pagal visus išmatavimus ir jos galimybes. Tačiau kur ši paroda gali nukeliauti vėliau, tapytojas dar nežino.

"Minčių yra įvairių. Žinoma, būtų smagu šiuos darbus parodyti ir kitų šalių tapybos gerbėjams. Be jokios abejonės, perkelti visą parodą į kitą šalį būtų ganėtinai sunku. Tačiau mano partneriai iš Danijos yra labai susidomėję šia ekspozicija, todėl tikiuosi, jog pavyks priimti optimalų sprendimą", – sakė menininkas.

Vakar Pamėnkalnio galerijoje atidaryta paroda veiks iki 2010 m. sausio 4 d.


Šiame straipsnyje: Vilmantas Marcinkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių