Quantcast

V. Katunskytė atgulė amžinojo poilsio: į paskutinę kelionę išlydėjo gausiais plojimais

  • Teksto dydis:

Sekmadienio popietę atlikėja Vitalija Katunskytė amžinojo poilsio atgulė Šiauliuose, Donelaičio kapinėse, šalia mamos. Į paskutinę kelionę estrados scenos legenda išlydėta gausiais plojimais.

Į Šiauliuose, Žemaitės g. 2B,  esančius laidojimo namus  „Tylos namai“ tarti paskutinį „sudie“ V. Katunskytei žmonės rinkosi penktadienį, šeštadienį ir sekmadienio rytą.

Čia skambėjo dainos, buvo rodomos atlikėjos nuotraukos. Sekmadienį prie laidojimo namų ir kapinių budėjo greitoji medicinos pagalba.

Artimieji prašė atlikėjos atminimą pagerbti baltu rožės žiedu.

Bičiuliai velionei negailėjo gražių žodžių, dalijosi prisiminimais. 

LNK reportažas:

„Prisiminsiu ją tokią, kokia ji buvo. Tam, kad turėti daug mylimų gerbėjų, surinkti tūkstantines minias, nebūtina scenoje būti „Olialia“ pupyte. Reikia savyje turėti ir nešti džiaugsmą žmonėms, šviesą, džiugesį. Širdyje reikia turėti džiaugsmą pačiam gyvenimui. Dabar važiuodamas prisiminiau, kad ji niekada manęs nevadino Romu, visada – Romuti, Romuti. Pagalvojau, kad mes jau retai vienas kitą bevadinam mažybiniu vardu, kas yra labai šilta ir gera“, – delfi.lt kalbėjo atlikėjas Romas Dambrauskas.

Atlikėjas Radžis Aleksandrovičius teigė, kad estrados scenos legendą atsimins visada pozityvią, įdomią ir turinčią Dievo dovaną – balsą. Jis tikino, kad V. Katunskytė paliko daug dainų, tad liūdėti nereikia.

Kapinėse prie kapo susirinkę žmonės velionės karstą pasitiko gausiais plojimais. Laidotuvių ceremonijos metu į duobę buvo nuleistas ir lagaminėlis su itin svarbiu daiktu – V. Katunskytės mikrofonu. Jį ceremonijos metu rankose laikė jos dukra Monika.

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Žinia apie netektį Lietuvą apskriejo trečiadienio vakarą. Eidama 68 metus V. Katunskytė mirė savo namuose. Moteriai sustreikavo širdis.

Liūdesio ir skausmo neslėpė ne tik atlikėjos bičiuliai, bet ir dukra Monika.

„Mano mamyte, ašaros rieda... Tu buvai mano gyvenimas, oras, vanduo, saulė. Myliu tave... Kodėl iš manęs tave atėmė kodėl... Ilsėkis ramybėje“, – feisbuke rašė dukra.

Ji apie mamos mirtį sužinojo būdama Londone. Atvykusi atsisveikinti su mama M. Katunskytė neslėpė – jos abi labai daug planavo.

Velionė dainininkė gimė 1955 metais Šiauliuose.

Tarp populiariausių jos dainų – „Pražydo sodai“, „Aš moteris“, „Tau meluoti negaliu“, „Balta lelija“.

Pastaraisiais metais V. Katunskytė turėjo sveikatos problemų. Dėl stuburo skausmo ji sunkiau vaikščiodavo, prisėsdavo net ir per koncertus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Baisus vaizdas buvo, kap žurnalistė kalbino Katunskytės durą ,tokiu skaudžių momentų , ką tik atvykusią,negalėjo palaukti kol praeis keletą savaičių, po mamos laidotuvių.Didžiausiu skausmu širdyje ji turėjo kalbėti, matėsi kaip buvo jai sunku.Žurnalistai, galvokite ką darote !!!

Anonimas

Anonimas portretas
Kremavimas lavonu ,ne lietuviškos tradicijos.Indijoje kito budo nėra, tik deginimas.Lietuviai ne indai ir jų niekada nedegino.Pandemijos metu sirgusių žmonių kūnus degindavo.

Kiekvieno valia

Kiekvieno valia  portretas
Kaip būti palaidotam, ar karste ar urnoje ! Ir niekas čia neturi teisės kišti savo nuomonės...
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių