Quantcast

V. Karklelis ir L. Purvinis – „Žvaigždžių dešimtuko“ keistuolių sąraše

  • Teksto dydis:

Šį, pirmadienio vakarą, nauju laiku  TV3 laida „Žvaigždžių dešimtukas“ suskaičiuos visus Lietuvos keistuolius, kurie savo veikla ir kūryba vienus žavi, kitus stebina, o trečius – siutina.

Dažnai jie patys nesupranta, ką tokio keisto yra nuveikę, jie netelpa į jokius standartus, o jų vardai nuolat mirga žiniasklaidoje. Šių herojų nepastebėti neįmanoma. Tai dainininkas Valdas Karklelis, dainininkas Laimutis Purvinis, dvasingasis Merkinės piramidės sergėtojas Povilas Žėkas, Jėzumi Kepalu besivadinantis keistuolis iš Šiaulių, kovotojas su blogiu – Lietuvos  „Betmanas“ – Renatas Kačinauskas, dainininkas, buvęs politikas Antanas Nedzinskas, skandalingas dainininkas Aidas Manikas, „Žemaitijos akmenėlis“ Virginijus Rudys, ekscentriškoji Raisa Šarkienė, Šiaulių „mafijos tėvu“ vadinamas Vidas Antonovas ir kontraversiškasis dainininkas Mindaugas Jonušas-Minedas.
„Žvaigždžių dešimtuko“ žurnalistus jie tikino esantys ne keistuoliai, o tiesiog talentingi menininkai ir išskirtinės asmenybės. O kai kurie netgi dėstė, jog ne visiems žmonėms lemta pasiekti tokį pakankamai išlavintą skonį, kad suprastų keistuolių meną.

Poetas, performansų su lėlėmis, kryžiais ir vainikais autorius V. Rudys didžiuojasi vadinamas keistuoliu. Jis vis dar laukia savo mylimosios ir kuria jai eiles. „Kiekvienas žmogus yra originalus. Aš irgi buvau pagimdytas televizijos kaip keistuolis. Kalbėdamas žiūriu, kad tai nebūtų vulgaru. Nebūtų keiksmų, negražių žodžių. Tebūnie keistuolis. Jeigu likimas leis, gal aš ką nors sukursiu. Man pravardė prigijo, bet labai graži – „Žemaitijos akmenėlis“.

Tuo tarpu V. Karklelis nesikuklina ir tuos, kurie jį laiko keistuoliu, vadina tiesiog „nepriaugusiais iki jo meno“ bei tikina pradėjęs tarptautinę karjerą: „Mano albumas dabar yra parduodamas Japonijoje, įrašytas japonų kalba.“

Tuo tarpu estrados superhito „Tėviškė“ autorius L. Purvinis šio vakaro laidoje tikins, kad jam reklamos nereikia, mat jo „plokštelės parduodamos auksiniais tiražais, o salės būna pilnos klausytojų.“ Tiesa, dainininką liūdina faktas, kad jo dainų (kurių yra sukūręs šimtus), nerodo pageidavimų koncertai. „Netrokštu tos garbės. Aš einu Vilniuje, Kaune, ir vaikučiai dainuoja „Tėviškės niekas tikrai nepakeis...“ Yra žmonių, kurie mielai, gražiai ranką paspaudžia, autografo paprašo. Turiu savo ratą gerbėjų, ne vieną tūkstantį. Jei salės pilnos, „diskai“ auksiniai, manau, tauta mane myli. Tik pikta dėl pageidavimų koncertų – „kapeliukės“ bet ką brūžina ir „eina“. Prastas gal meninis lygis“, – svarstys dainininkas.

Ryškiausi Lietuvos keistuoliai – laidoje „Žvaigždžių dešimtukas“ nauju laiku – jau šį, pirmadienio, vakarą 19.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių