Quantcast

V. Cololo dukrai leidžia pavadinti jį „lochu“

"Šeimoje esu beveik tironas. Ir riboju dukros laisvę", – prakalbus apie tėvo taisykles nusijuokė penkiolikametę dukrą, dainininkę Evitą, auginantis televizijos laidų vedėjas ir humoristas Vitalijus Cololo.

Tėčio sumuštinukas

"Daug dirbu, dažnai būnu ne tik namie, Druskininkuose, bet ir Vilniuje, todėl viena griežta taisyklė – kai grįžtu namo, dažniausiai savaitgaliais, namie gaminsiu pusryčius tik aš", – šyptelėjo Vitalijus ir pastebėjo, kad bene vieninteliai ir didžiausi jo kritikai yra šeima.

Vyras tariasi su žmona ir dukra, kaip apsirengti ar kokius drabužius pirkti.

V.Cololo dukra Evita žino – jei tėtis namuose, jis rytą gamins savo firminį omletą arba jie važiuos pusryčiauti trise.

"Atsikeliu anksčiau, kol jos prausiasi ar dar miega, ir gaminu pusryčius, – prisipažino V.Cololo, o po akimirkos šypsodamasis prasitarė: – Jei pusryčiai "viskas įskaičiuota", tuomet, be omleto, dar būna ir tėčio sumuštinukas."

Tėčio sumuštinukas – Evitos sugalvotas pavadinimas. Tas sumuštinukas – solidus: plona riekelė duonos su sluoksniu dešros, ant jo – sūrio, vėl – dešros, sūrio, kumpio, sūrio, dešros, sūrio, kumpio ir vėl – sūrio.

"Man skanu, – kukliai šyptelėjo V.Cololo. – Tiesa, kokakolą, greitąjį maistą, traškučius ribojame. Tačiau Evita kartais sako – tėti, išvažiavom kitur, Lenkija, šventė, galima traškučių... Na, nebūsiu diktatorius. Be to, ji turi savo sąskaitą."

Vienas kitam autoritetas

"Yra dalykų, kuriuos leidžiu jai pabandyti, – apie tėvo taisykles tęsė Vitalijus. – Geriau leisime mes su žmona nei kažkas kitas. Ir geriau tai tegul atsitinka prie manęs. Pabandyk – siūlau. Tuomet klausia: kodėl, kam? Žinau, kad kada nors vaikas norės užsitraukti dūmą – geriau prie mūsų. Be to, kartais gali prireikti ir medikų pagalbos, pavyzdžiui, apsisukus galvai. Beje, mečiau rūkyti, nes dukra pasakė – tėti, man nepatinka rūkymas."

Vitalijus ir jo žmona su birželį 16-ąjį gimtadienį švęsiančia Evita bendrauja daug. Jis dukrai – autoritetas, ir ji autoritetas Vitalijui.

Humoristas neslėpė, kad Evitai kartais leidžia save pavadinti ir "lochu".

"Jei būnu susipykęs su stiliumi, Evita sako: "Atrodai kaip lochas", – apie situaciją pasakojo V.Cololo. – Turiu juodus kedus, kurie man labai patinka. Man aiškino, kad dabar madingi aukso spalvos – dukters paliepimu važiuosime į Kauną pirkti man auksinių kedų. Klausau jos. Kaip ir ji – manęs."

Man aiškino, kad dabar madingi aukso spalvos – dukters paliepimu važiuosime į Kauną pirkti man auksinių kedų. Klausau jos. Kaip ir ji – manęs.

Valgo ir vienu šaukštu

V.Cololo dukra privalo susitvarkyti, pasikloti lovą.

"Į penkiolikamečių kambarius sunku užeiti, jie to nemėgsta, tačiau tvarka turi būti, – dar vieną taisyklę pabrėžė Vitalijus. – Ji turi išsiplauti ir indus. Galiu užknisti negyvai, bet ir dvylika ar net dvidešimt kartų sakyti – išsiplauk lėkštę, jei ji stovės palikta ant stalo. Bent jau įdėk į indaplovę."

Viską reikia užsidirbti. Ir dienpinigius, ir rankpinigius.

Vitalijus nemėgsta girti dukters, nors jo žmona to reikalauja: "Sako, girti vaikus – pedagogiškai teisinga."

Retkarčiais V.Cololo padeda dukrai ruošti pamokas, jei jis namuose – visada paima dukrą iš mokyklos.

Žinomas humoristas skatina vaiką ir spontaniškiems, nesuplanuotiems dalykams. Jis gali grįžti į Druskininkus 3 val. nakties, o jau 8 val. ryte jie gali išvažiuoti automobiliu keliauti po Europą. "Ekstremalu, bet žavu. Tiesa, jei dukrai koncertas – ji nevažiuos", – teigė Vitalijus.

Kitos taisyklės? Pagarba maistui.  Beje, jis su dukra gali valgyti iš vienos lėkštės.

"Prieš pusmetį žmona pastebėjo, kad Evita su manimi gali valgyt tuo pačiu šaukštu, tačiau jos šaukštą ji nuplauna, – šyptelėjo humoristas. – Evita sako, kad jos tėvai išprotėję. Žaidžiame ir bendraujame kartu su dukra. Važinėjamės riedlentėmis, paspirtukais. Kalbamės ir apie mėlynąjį banginį. Buvo laikas, kai ji vilkėjo tik juodais drabužiais. Prašom. Būk ilgais ar trumpais plaukais. Rokerė ar baikerė. Bet būk tvarkinga, valyva, išsiplauk galvą, drabužius."

Tik pažįstami taksistai

Humoristas dukrą lepina. Bet, pabrėžia, yra už ką. Ji pati mokosi, repetuoja, dainuoja, pati uždirba.

"Laiko prie kompiuterio neriboju, nes juo daro pamokas, dienynas irgi kompiuteryje, – pastebėjo V.Cololo. – Tačiau riboju vakarinį grįžimą tamsoje. Ji dalyvauja daugelyje stovyklų, bet Druskininkuose net taksi grįžta tik su tais taksistais, kuriuos pažįstu asmeniškai."

Viena Evita nelieka namuose, o norint likti su draugėmis, tenka užsitarnauti.

Kai Evita eina pasivaikščioti, žinoma, vėliausiai iki 22 val., Vitalijus su žmona, kaip du šnipai, būna netoliese.  "Nepersekiojam jos, bet būname už kelių minučių kelio, o namo grįžtame kartu. Pėsčiomis iki namų tamsoje ji neina ir autobusu viena nevažiuoja, – prisipažino V.Cololo ir po akimirkos atsiduso. – Hm. Dabar pagalvojau, kad šeimoje esu tironas ir riboju dukros laisvę..."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Lochas, tik nejuokingas, greičiau piktas ir pavydus

mo

mo portretas
o kad ir neleistu, ar to isvengtu. Must vaiku negalima. Vaikai valdo!

docentas

docentas portretas
tai kad visi leidžia dukroms vadinti Cololo "lochu", gal tik docentas Antanas Smetona ne, bet ir tai tik todėl, kad žodis nelietuviškas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių