Quantcast

V. Bareikio avantiūra: kviečia nestandartinių pokalbių

"Šia laida mes stengiamės pristatyti šiek tiek naują Lietuvą, šiek tiek pagarbesnę, šiek tiek labiau pažengusią į priekį, mažiau homofobijos, mažiau senų stereotipų", – taip naują LNK laidą "VIDO VIDeO" pristato jos vedėjas, aktorius, muzikantas, menininkas Vidas Bareikis. Jis užtikrina – nestandartinė pokalbių laida negailestingai laužys stereotipus.

Keturios per savaitę

V.Bareikis sako, kad laida tikrai bus nestandartinė – pirmiausia dėl to, kad jis pats ją ves. "Stengsiuosi prisidėti savo muzikinėmis improvizacijomis ir kokiais nors nestandartiniais sprendimais", – priduria jis.

O laidų bus daug – keturios per savaitę – ir kiekviena turės savo temą. "Kiekvienoje jų mes kalbėsimės, bendrausime, aiškinsimės tos temos įmantrybes, turėsime svečių, darysime eksperimentus, muzikuosime, vaidinsime ir visaip kitaip leisime laiką", – žada laidos vedėjas.

"Galiu pasakyti, kad per pirmuosius 20 filmavimų sugebėjau laidos metu pasidaryti tatuiruotę, paragauti kirmėlių, buvau apipiltas šaltibarščiais ir išmokytas alyvuogių aliejaus degustacijos. Laida yra be ribų, labai beprotiška, įvairialypė ir informatyvi, bet kartu – pašėlusi", – tikina V.Bareikis.

Tai, kuo gyvename

Menininkas atviras – jam įdomios bendražmogiškos temos, tai, kuo mes gyvename, santykiai. "Šia laida mes stengiamės pristatyti šiek tiek naują Lietuvą, šiek tiek pagarbesnę, šiek tiek labiau pažengusią į priekį, mažiau homofobijos, mažiau senų stereotipų. Kol kas per pirmuosius 24 filmavimus visi svečiai išėjo užsivedę, džiaugiasi, kad laidoje nėra kojų pakišinėjimo ar tyčiojimosi, o yra betarpiškas, šiltas, man būdingas bendravimas. Norisi tai transliuoti ir žiūrovui, kad ir kokia tema kalbėtume: ar apie santykius tarp porų, ar apie maistą, ar apie sportą, ar apie kompiuterinius žaidimus", – savo principus atskleidžia V.Bareikis.

Per pirmuosius 20 filmavimų sugebėjau laidos metu pasidaryti tatuiruotę, paragauti kirmėlių, buvau apipiltas šaltibarščiais ir išmokytas alyvuogių aliejaus degustacijos.

"Man įdomu į tai pasižiūrėti plačiau, per žmogiškumo prizmę apie žmogaus ydas, silpnybes ir norą tai įveikti. Visus mus jungia noras turėti tikslą ir siekti geresnio gyvenimo", – neabejoja jis.

Kiekvienoje "VIDO VIDeO" laidoje dūžta daug stereotipų. "Pavyzdžiui, ateina sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, apie kurį tu turi susikūręs žiniasklaidos suformuotą stereotipą, o pasirodo, kad tai yra labai sąmojingas žmogus su dideliu polėkiu, kuris mano improvizacinėje laidoje buvo vienas aktyviausių dalyvių", – sako V.Bareikis.

Jis neteikia pirmenybės tik žinomiems veidams. "Kartais man kyla klausimas, kodėl paprastus darbus dirbantys žmonės nėra scenoje, nors jie yra labai charizmatiški, turi ką papasakoti", – apie laidų filmavimuose sutiktus herojus pasakoja menininkas.

"Viena laida buvo apie įvairius talentus, kurių turi kasininkai. Buvo visas rinkinys pardavėjų, kurie yra fantastiški, labai talentingi, dirbantys grimuotojais, dailininkais, turintys krūvas kitokių talentų", – priduria jis.

Laikmečio tempu

Geras pašnekesys – kai žmogus, kuris nori išsikalbėti, yra išklausytas, tiki V.Bareikis: "Man atrodo, kad kartais sudėtinga, kai tu būdamas vedėju kvieti pašnekovą ir bandai režisuoti situaciją, tikėtis kažko iš to pašnekovo. Visada nusivilsi. Lygiai taip, kaip ir pasirodyme, kai manai, kad konkrečioje vietoje bus tam tikras pikas. Aš visada linkęs pasiduoti momento akimirkai. Man labai svarbu, kad pašnekovai atsivertų, kad jie jaustųsi išsisakę, kad nebūtų diskomforto. Tada situacija gali labai daug padiktuoti, ir iš jos tereikia spėti gaudyti perliukus".

V.Bareikis sako, kad šiandien žiūrovui patraukli televizijos laida turi atitikti laikmečio tempą – tuo "VIDO VIDeO" ir pasižymi, užtikrina aktorius. "Tai tikrai labai dinamiška, greitai reaguojanti laida. Kad bet kokia laida šiandien pasiektų visus žiūrovus, ji turi keliauti į internetą, nes dabar viskas yra ranka pasiekiama telefonu ar kompiuteriu. Bet aš nesakyčiau, kad televizija pereina į antrą planą. Man atrodo, kad dabar ateina labai jauna, veržli ir motyvuota karta, kuri įneša gražių savo kartos spalvų ir atsakingai dirba. Mano kolegos labai atsakingai filmuojasi serialuose, kuriuos kaip lietuviškus žmonės dažnai iškart nurašo. Aš matau, kaip tie žmonės stengiasi, ir labai tikiu jais", – atvirauja menininkas.

"Pats užaugau kartu su "Langas į gamtą", "Kitas kampas" laidomis. Manau, televizija kiekvienos kartos širdyje ką nors palieka ir paliks. O "VIDO VIDeO" irgi bus toks, kad kai kuriuos laidos momentus žmonės tikrai prisimins", – viliasi aktorius.

Tiki savo studentais

V.Bareikis pastaruosius ketverius metus dėstė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, birželį atsisveikino su perspektyviais aktoriais tapusiais jaunais žmonėmis. "Aš dažniausiai šitą etapą vadinu savo trečiu aukštuoju, nes du jau esu baigęs. Trečias aukštasis buvo dėl pamokų, kurias įgijau, ir dėl to, kad visas užduotis, kurias darė mano studentai, aš irgi dariau. Man buvo labai įdomu. Visus ketverius metus jiems sakiau, kad jie turi išeiti geri, motyvuoti, laimingi žmonės, kurie dar ir yra savo profesijos profesionalai. Pirmame plane mums visada būdavo motyvacija, taiklumas, supratimas, kad kiekvienas iš jų yra labai reikalingas, kad kiekvieno iš jų indėlis į Lietuvos kultūrą, viešąją erdvę gali būti labai didelis ir svarbus. Ateity taip tikrai bus", – neabejoja dėstytojas.

Laidoje nėra kojų pakišinėjimo ar tyčiojimosi, o yra betarpiškas, šiltas, man būdingas bendravimas.

"Jie jau dabar yra vos perkopę 20 metų, bet kai pažiūri į jų tvarkaraščius, sunku kažką įterpti, nes žmonės dirba, veikia, turi daug idėjų, nėra nuo ko nors priklausomi, o dar įgijo puikią specialybę – aktoriaus. Svarbiausia, kad įgijo pagrindus, kaip būti laimingiems ir kaip tuo dalytis su savo aplinka", – priduria jis.

Po intensyvių ketverių metų akademijoje kol kas kaip dėstytojas jis daro pertrauką. Turi minčių daugiau bendradarbiauti su Nacionaliniu Kauno dramos teatru. "Mes su teatru draugaujame, manau, kad ten gims mano spektaklių kartu su jau buvusiais mano studentais. Šokti atgal į ketverių metų etapą tikrai nesinorėjo, bet ateity tikrai neatmetu galimybės dėstyti, nes man labai patinka dalytis", – atvirauja pašnekovas.

Ir šeima, ir sportas

V.Bareikis šiandien labai aktyviai gyvena muzika, nes ruošia naująjį savo albumą. "Gruodžio 27 d. "Žalgirio" arenoje surengsiu iki šiol savo didžiausią muzikinį šou "Ežero dugne". Kartu pasirodys ir mano albumas. Muzikos prasme buvo labai aktyvūs dveji metai ir juos norisi vainikuoti dar vienu žingsniu muzikiniame kelyje. Daug kūrinių, daug bendrų idėjų su kitais atlikėjais. Muzikinis katilas verda", – šypsosi V.Bareikis.

Jis laiko atranda ne tik menui, bet ir sportui – jau kurį laiką praktikuoja karatė, o vasarą gavo rudą diržą. "Šiandien gyvenu ir šeimos aktualijomis – sūnus eina į penktą klasę, norisi jam padėti susirinkti visus įrankius, kurių jam gyvenime gali prireikti", – pridurti skuba V.Bareikis.

"VIDO VIDeO" – pirmadieniais – ketvirtadieniais 17.30 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
V.Bareikis labai protingas ir talentingas darbštus jaunas žmogus, sėkmės jam kūryboje.

Faktas

Faktas portretas
Pigi nyki reklama, apie buduliams skirtą laidą. Liberastų išsidirbinėjimai pavadinti stereotipų laužymu, nors tai tik mėšlo kruvelė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių