Quantcast

Ukrainos kultūros ministras nesutinka su EBU sprendimu šalyje nerengti „Eurovizijos“: derėsimės

  • Teksto dydis:

Ukrainos kultūros ir informacinės politikos ministras Oleksandras Tkačenka savo feisbuko paskyroje penktadienį pareiškė, kad Ukraina nesutinka su Europos transliuotojų Sąjungos (EBU) sprendimu 2023 m. „Eurovizijos“ nerengti Ukrainoje.

O.Tkačenka taip pakomentavo šiandien EBU išplatintą informaciją, kad dėl Ukrainoje vykstančio karo kitais metais šalyje negalės vykti „Eurovizijos“ konkursas, kurį rengti teisę laimėjo Ukrainos atlikėjai „Kalush Orchestra“. Pastarieji vakar koncertavo Kaune.

„Reaguodami į EBU pareiškimą, kad „Eurovizijos“ Ukrainoje surengti negalima, norime pasakyti, kad Ukraina su tokiu sprendimu nesutinka. Mes sprendimą sužinojome, nors prieš tai nebuvo aptarti jokie kiti variantai. Manome, kad turime rengti derybas ir rasti tokį sprendimą, kuris tenkins visus“, – rašė O.Tkačenka.

Pasak ministro, jo šalis garbingai laimėjo šių metų „Eurovizijos“ konkursą ir įvykdė visas sąlygas, kurios reikalingos dainų konkurso surengimui Ukrainoje.

Jis teigė, kad buvo užtikrinti visi saugumo reikalavimai, pasiūlytos vietos, kur rengti konkursą.

„Mes reikalausime pakeisti šį sprendimą, nes tikime, kad galėsime įvykdyti visus įsipareigojimus. Tą net kelis kartus pabrėžėme Europos transliuotojų sąjungai. Todėl reikalaujame papildomų derybų dėl kitų metų „Eurovizijos“ rengimo Ukrainoje“, – rašė O.Tkačenka.

 

 

Priminsime, kad Europos transliuotojų sąjunga (EBU) ir Ukrainos visuomeninis transliuotojas penktadienį paskelbė, kad kitų metų „Eurovizijos“ konkursas Ukrainoje neįvyks dėl šalyje susiklosčiusios situacijos.

„Atlikę objektyvią analizę, (...) apgailestaudami pareiškiame, kad dėl susiklosčiusios padėties Ukrainoje negalime išpildyti saugos ir eksploatacinių reikalavimų, reikalingų organizuoti ir įvykdyti „Eurovizijos“ konkursą“, – rašoma EBU pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesu prieš Ukrainą

nesu prieš Ukrainą  portretas
bet nuo tų biezdarių bloga darosi

Anonimas

Anonimas portretas
Ukraina ruošiasi ratifikuoti Stambulo knvensija?

na tai kad visi Ukrainos LGBT istai issilakste

na tai kad visi Ukrainos LGBT istai issilakste  portretas
kad nereiketu eit kariaut,visi iskrypeliai is ukrainos suleke y lietuva paradus rengt , tai kaip ten rengsi toj ukrainoj ta Europeduvizija....susigrazinkit atgal y ukraina visus iskrypelius ir tuomet gausit leidima ,nereikes nei deretis....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių