Quantcast

TV projekte I. Starošaitė džiaugiasi galėdama atsigriebti: vėl lipti į sceną yra gerai

"Galvojau, kad man klaustrofobija prasidės, bet nieko panašaus neatsitiko ir turbūt dėl čia esančių žmonių", – mintimis, kurios dar prieš prisijungiant prie TV3 projekto "Didysis šou burbulas" kankino dainininkę Ireną Starošaitę, dalijasi patyrusi scenos moteris. Atlaikiusi pirmąjį išbandymą ir išlikusi projekte, šiandien ji mėgaujasi čia esančiomis bendravimo dovanomis ir džiaugiasi galėdama kibti į kūrybinius procesus.

Sudėtinga užduotis

Muzikiniame TV3 projekte "Didysis šou burbulas" naujokės vietą užėmusi I.Starošaitė įtikino televizijos žiūrovus, kad ji verta pasilikti šiame realybės šou. Naujokės kėdę ji perleido vokalo mokytojai ir atlikėjo Vlado Kovaliovo antrajai pusei Indrei Launikonytei.

Ir nors I.Starošaitė liko projekte, patyrusi atlikėja neslepia, kad uždainuoti angliškai buvo tikras išbandymas, o į savo pasirodymą ji žvelgia gana kritiškai. "Išlikau, nes už mane balsavo Go3 žiūrovai, kurie vertina mūsų kasdienį gyvenimą projekte. Turbūt tie žiūrovai, kurie vertina pasirodymus, patingėjo už mane pabalsuoti. Bet iš tikrųjų scenoje jaudinausi kaip niekad: daina visiškai nauja, greitakalbis dainavimas, laiko pasiruošti – mažai. Man tai buvo didžiulis iššūkis", – atvirauja I.Starošaitė.

Iki "Didžiojo šou burbulo" dainininkė yra dalyvavusi realybės šou "Žvagulio klanas", kuriame ji kartu su vyru Žilvinu Žvaguliu įsileido kameras į savo kasdienybę. Tačiau šį kartą viskas yra kitaip, sako ji.

Labai smagu čia atvykus sutikti daug žmonių. Bendravimas, pokalbiai, linksmybės, kitoks pojūtis – atsipalaidavome, atsigavome.

"Labai smagu čia atvykus sutikti daug žmonių. Bendravimas, pokalbiai, linksmybės, kitoks pojūtis – atsipalaidavome, atsigavome. Man šis projektas yra tarsi galimybė prieš grįžtant į sceną po karantino kūrybiškai padirbti su dainavimu, judesiais. Po tokio ilgo ir baisaus užsistovėjimo vėl lipti į sceną yra gerai", – dalijasi atlikėja.

I.Starošaitė tikina, kad žinojimas, jog visą parą esi stebimas kamerų, jos nė kiek netrikdo. "Nekreipiu dėmesio į kameras. Mes pamirštame, būname savimi, bendraujame. Esame žmonės, specialiai nekontroliuojame savo elgesio – kokie esame, tokie jau esame", – sako ji.

Po tokio ilgo ir baisaus užsistovėjimo vėl lipti į sceną yra gerai.

Jaunimas įkvepia

Projekto dalyvius veikiausiai galima skirstyti į dvi grupes: kylančias žvaigždes ir scenos senbuvius. "Labai smagu pažinti naujus ir jaunus žmones, kurie yra aktyvūs, įdomūs, talentingi. Mes – scenos senbuviai – mokomės atsipalaiduoti, būti atviresni, labiau savimi – jaunimas visada įkvepia", – neslepia I.Starošaitė.

"Didžiojo šou burbulo" kasdienybėje amžiumi skirtingi dalyviai beveik nebesiskiria. "Susigyveni ir gyveni, – sako I.Starošaitė. – Gal jaunimas turi daugiau energijos, viskas jiems prieš akis. Jie atsakingai ruošiasi pasirodymams, stengiasi, jie nori, kad juos visi pamatytų, ir tik iš gerosios pusės, kad jų pasirodymai būtų įspūdingi, ir tie pasirodymai taptų tramplinu į ateitį."

"Mes, senbuviai, stengiamės nepasidaryti sau gėdos, kad šis projektas nevirstų tramplinu žemyn. Be to, priminimas apie save visada irgi yra gerai. Dabar visi primiršo, o valdžia išvis pamiršo, kad yra tokia kategorija kaip atlikėjai ir šou verslas", – pabrėžia dainininkė.

Projektas sugrąžino prie muzikos, nes, kaip sako I.Starošaitė, karantino metu muzika tarsi liko praeityje. "Nebuvo darbų, susijusių su muzika, ir jau atrodė, kad tu niekada lyg ir nedainavai. "Didysis šou burbulas" – kaip kūrybinė stovykla, nes karantino metu tu užsiimi namų priežiūra, gamini maistą, tiesiog būni namuose ir kažką darai arba važiuoji į parduotuvę, bet to darbo, kuris tau yra mielas ir kuris yra tavo pagrindinis pragyvenimo šaltinis, tu nedarai", – atvirauja ji.

"Per pirmą karantiną prisijungėme prie LRT projekto "Dainuokim kartu", kuriame dalyvavo šeimos. Tokia veikla labai pagelbėjo, kad tiesiog neišprotėtume. Šį karantiną gyvenome visai be muzikos, bet laisvo laiko irgi nebuvo, nes buvome užsiėmę statybomis – turėjome veiklos ir rankoms, ir galvai", – šypsosi dainininkė.

Kaip išgyventi?

I.Starošaitė tikina, kad prieš atvykdama į projektą labai intensyviai jo nesekė. "Nenorėjau nagrinėti dalyvių per ekraną, nes viena – juos stebėti per ekraną, o kita – bendrauti gyvai ir kartu gyventi", – aiškina ji.

Prieš apsigyvendama su kolegoms ji turėjo daugybę klausimų, susijusių su gyvenimu realybės šou. "Kaip reikės išbūti uždaroje patalpoje, neišeinant į lauką, kaip reikės išbūti be telefono, ką veikti? Mes juk visi įpratę šalia turėti telefoną, su kažkuo susirašinėti, skambinti, bendrauti, kažkur eiti, važiuoti, pasportuoti – juk taip verda gyvenimas, o čia viso to negausi. Galvojau, kad man klaustrofobija prasidės, bet nieko panašaus neatsitiko ir turbūt dėl čia esančių žmonių", – džiaugiasi I.Starošaitė.

"Projektą paliko Augis su Violeta, o ji buvo kompanijos siela – vesdavo žaidimus, įvairias veiklas, padėdavo per repeticijas, paprasčiausiai užkalbindavo besėdint. Toks bendravimas, tylos nebuvimas labai padeda. Projekte dalyvaujančius scenos senbuvius pažinojau, bet niekada neteko gyventi kartu, tiek daug laiko bendrauti – dabar tuos žmones atrandu kitaip. Tai irgi yra puiki patirtis", – priduria ji.

I.Starošaitė nuoširdžiai vertina projekte gaunamas bendravimo ir draugystės dovanas, tačiau labiausiai koncentruojasi į savo pasirodymų kokybę. "Labiausiai norėčiau geriau įveikti kitą pasirodymą, jaustis stipriau scenoje. Visi čia dirbame, gyvename dėl to, kad šou sekmadienį pavyktų, visi numeriai būtų gražūs, o televizijos žiūrovas pamatytų įdomių pasirodymų. Vieni kitiems padedame, dirbame bendrą darbą", – tikina scenos moteris.

"Didysis šou burbulas – sekmadieniais 19.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zimka

Zimka portretas
gal vertėjo kelias dienas nepavalgyti?..

nikita

nikita portretas
IRENA,puiki moteris turejo nebloga balsa,bet viskam ateina laikas ne jai Burbulas ,kaip ir graudu ziureti i Fara ziureti,pakeiskit tuos pacius zmones atsibodo

Agafija

Agafija portretas
O Irena jau darosi nepanaši į save...Kaip visi nori būti jauni plastikų chirurgų pagalba, bet laikas tai bėga.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių