Quantcast

Trakuose – pirmos Lietuvoje jungtinės plaukimo ir bėgimo varžybos

  • Teksto dydis:

Sujungti plaukimą ir bėgimą sugalvojo viešbučio savininkas Andersas Malmas su dviem broliais Švedijoje 2002 metais. Jie Stokholmo salyne vieni kitiems metė iššūkį: nusigauti iš Sandhamno salos į Utö salą. 

2006 metais ši 75 km ilgio atkarpa tapo varžybų„Ö till Ö“ (nuo salos iki salos) trasa. Šiuo metu spėriai kyla tarptautinis susidomėjimas swimrun sportu. 2016 metais pasauliniame tvarkaraštyje – per 180 varžybų 19-oje šalių, 4-iuose žemynuose. O šiandien jų jau 20. „Swimrun Trakai“ tai pirmos swimrun varžybos Lietuvoje.

Swimrun varžybose dalyviai įveikia nužymėtą trasą, kurioje keičiasi plaukimo ir bėgimo rungtys. Rungčių segmentų gali būti nuo kelių iki kelių dešimčių. Trasoje reikia sekti žymeklius, orientuotis nereikia.

Swimrun varžybose nėra daug taisyklių išskyrus tai, kad vidutinėje ir ilgoje trasose privaloma dalyvauti dviejų asmenų komandoje. Taip pat reikia gebėti bėgti ir plaukti atitinkamas distancijas pasirinktoje trasoje. Galima naudoti plaukmenis, hidrokostiumą, plūdes ir kitas plaukimo priemones, bet tai reikia neštis su savimi visos trasos metu.

Apsisprendusiems dalyvauti reikia užsiregistruoti. O po to ruoštis ir atvykti laiku į varžybas, kurios prasidės bendru startu priešais Trakų pilį, liepos 16 d. 12 val.

Reikalavimai

Dalyviai privalo būti pilnamečiai (18 m. ir vyresni). Juodoje ir raudonoje trasose būtina dalyvauti poromis. Gebėti atvirame vandens telkinyje nuplaukti savo jėgomis ne trumpesnį atstumą savo pasirinktai trasai nei: juodai – 1 km, raudonai – 700 m, žaliai – 400 m.

Renginio programa:

9.00 val. – dalyvio paketų dalinimas;

12.00 val. – visų trasų startas;

18.00 val. – visų trasų finišo uždarymas;

18.30 val. – apdovanojimai.

Daugiau informacijos: swimruntrakai.lt.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių