Quantcast

Toronto kino festivalyje nugalėjo satyrinė komedija „Jojo Rabbit“

Toronto kino festivalio pagrindinį apdovanojimą sekmadienį iškovojo satyrinė komedija apie nacius „Jojo Rabbit“ ir taip tapo realia pretendente į „Oskarus“.

Režisierius Taika Waititi (Taika Vaititi), taip pat sukūręs juostą „Toras: Ragnarokas“ (Thor: Ragnarok), „Jojo Rabbit“ pasakoja istoriją apie Antrojo pasaulinio karo metais gyvenantį mažą vokiečių berniuką, kurio įsivaizduojamas draugas yra pramanyta Adolfo Hitlerio versija.

„Satyra prieš neapykantą“ pramintoje juostoje pagrindinis herojus, Hitlerjugendo – A. Hitlerio jaunimo organizacijos – narys, besižavintis nacių uniformomis ir knygų deginimu, sužino, kad jo motina, kurią suvaidino Scarlett Johansson (Skarlet Johanson), jų namo palėpėje slepia jauną žydų merginą.

„Jojo Rabbit“ įveikė tokius konkurentus kaip „Marriage Story“, kuriame taip pat suvaidino S. Johansson, ir „Auksine palmės šakele“ įvertinta pietų korėjiečio Bong Joon-ho (Pong Džunho) juodojo humoro juosta „Parazitas“ (Parasite).

Nuo 1978-ųjų skiriamas „Žmonių pasirinkimo“ apdovanojimas, kurio laureatas išrenkamas vien žiūrovų balsavimu, laikomas Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų pranašu.

Septyni ankstesni jo laimėtojai vėliau buvo nominuoti geriausio filmo „Oskarui“, o du iš jų, įskaitant praėjusių metų draminę komediją „Žalioji knyga“ (Green Book), gavo tą apdovanojimą.

2013-ųjų filmas „12 vergovės metų“ (12 Years A Slave), 2010-ųjų juosta „Karaliaus kalba“ (The King's Speech) ir 2008-aisiais pasirodęs „Lūšnynų milijonierius“ (Slumdog Millionaire) iš pradžių Toronte laimėjo žiūrovų prizą kaip geriausi filmai, o vėliau pelnė pagrindinius „Oskarus“.

Po premjeros Toronte „Jojo Rabbit“ sulaukė tik vidutiniškų kritikų įvertinimų.

Leidinys „The Hollywood Reporter“ gyrė šį filmą už „stiprų, auditoriją pamaloninantį siautėjimą“, bet perspėjo, kad karikatūriškas nacių Vokietijos vaizdavimas „nelabai dera [filmo siužetui] gilėjant ir progresuojant“.

„Variety“ pavadino juostą „pakeliančia nuotaiką hipsteriška komedija“, kuri „sukuria pavojaus iliuziją, bet yra atsargi“.

Tuo metu studija „Fox Searchlight“, kuri dabar priklauso „Disney“, tikisi, kad kino mėgėjų įvertinimas „Jojo Rabbit“ padės jai sekti praėjusiais metais netikėtai triumfavusios „Žaliosios knygos“ pėdomis.

Toronto kino festivalis yra didžiausias Šiaurės Amerikoje. Šiemet jame parodyta per 300 filmų iš 84 šalių, įskaitant 133 pasaulines premjeras.

Kitaip nei ankstesniais metais, šių metų Toronto kino festivalio „Žmonių pasirinkimo“ apdovanojimo laureatas buvo paskelbtas internete, o ne per ceremoniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių