Quantcast

Tiesiai iš smėlėtų Namibijos tolių – filmo triukų filmavimų užkulisiai

  • Teksto dydis:

Dvi valandos pribloškiančių postapokaliptinio chaoso vaizdų jau kitą savaitę atkeliaus į Lietuvos kino teatrus naujajame George‘o Millerio filme „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ (angl. „Mad Max: Fury Road“). Kino kritikai jau dabar sutinka, kad ši juosta nėra eilinis Holivudo superhitas – filme kur kas daugiau realiai sukurtų efektų ir tikrų triukų nei bet kuriame panašiame šių laikų filme.

Movies.com vertintojų teigimu, „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ turėtų būti įrašytas į kino istoriją nuo pat jo premjeros dienos. Filmo kūrėjai atskleidė publikai tai, ko nebuvo galima išvysti ankstesniuose anonsuose – internete pasirodė daugiau kaip 18-os minučių trukmės iš papildomos filmuotos medžiagos gabalėlių suklijuotas vaizdo klipas. Jame žiūrovai gali išvysti, kaip atrodė Namibijoje vykę „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ filmavimai – ypač kvapą gniaužia grandiozinis daugiau kaip 150 neįtikėtinų, gigantiškų ir žadą atimančių kelio monstrų paradas. Kadruose matyti ne tik filmo aktoriai, bet ir režisierius G.Milleris.

„Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ filmavimo užkulisiai:

Daug įdomių filmo gamybos užkulisių parodančiame klipe galima išvysti, kaip buvo atliekami kai kurie filmo triukai, taip pat matyti, kaip lynais tvirtinami aktoriai bei kokiomis kameromis įamžinamos veiksmo scenos. Žiūrovai gali įvertinti ir ypač įspūdingai atrodančius ant automobilių pritvirtintus tikrus ugniasvaidžius bei filmavimo aikštelėje vykusius sprogimus.

Trumpai parodomi ir meistriškai motociklininkų atliekami triukai. Filmo siužetą, kai Pašėlusio Makso, imperatorės Furiozos ir jų bendrakeleivių sunkvežimį atakuoja motociklininkų būrys, išvysti galite čia: 

 

Praktinio darbo ir visiško atsidavimo filamavimo aikštelėje šalininkas G.Milleris teigė pasinaudojęs moderniausiomis technologijomis, tačiau ne tam, kad suteiktų juostai didingumo kompiuterių pagalba, o kad kuo preciziškiau nufilmuotų aktorius, dirbančius ant savo galimybių ribos. „Norėjome kaip įmanoma geriau įamžinti veiksmo mastą  ir energiją. Galėjome pritaisyti kameras ten, kur prieš 30 metų būtume tik svajoję, su „Edge Arm“ sistema galėjome įamžinti kariaunos vaizdus taip, kad kamera tarsi skrodžia kelio žvėrių būrį. Galėjome pasirūpinti aktorių saugumu jiems kaunantis ant automobilių ir ištrinti lynus, tačiau, jei filme matote Maksą kabantį aukštyn kojomis tarp dviejų automobilių – tai Tomas Hardy. Jis taip kabėjo iš tiesų“, – kalbėjo kino kūrėjas.

Postapokaliptinio veiksmo filmo „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ anonsas:
 


Šiame straipsnyje: filmaskinastriukaiužkulisiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių