Quantcast

T.Ė.T.Ė. pagyrė tuos, kuriuos pamiršo M.A.M.A.

Atsakydami į Muzikos asociacijos metų apdovanojimus (M.A.M.A.), alternatyvų skambesį kuriantys Lietuvos atlikėjai su Viliumi Alesiumi priešakyje surengė alternatyviosios muzikos apdovanojimus T.Ė.T.Ė.

Vilniuje, klube "Loftas", vykęs renginys sutraukė tikrai nemažą minią ištikimų klausytojų, nepabūgusių stumdytis dėl geresnės vietos prie scenos, bei pulką spaudos atstovų, nusiteikusių pasistumdyti kartu.

Ant scenos pakaitomis koncertavusiems atlikėjams trumpam nutilus, diskinio pjūklo formos trofėjai, savo eilės laukę garbingai ant pakylos pastatytame vaikiškame vežimėlyje ir akylai prižiūrimi rimtai atrodančios "auklės", buvo įteikti dvylikai skirtingiems muzikos žanrams atstovaujančių grupių bei atlikėjų.

Pirmą kartą rengiamuose T.Ė.T.Ė. apdovanojimuose nusipelniusių jaunųjų muzikantų pavardes skelbė labiau patyrusios Lietuvos scenos žvaigždės: Neda Malūnavičiūtė, Justinas Jankevičius, Giedrė Žickytė, V.Alesius ir kiti. O apdovanojimų ceremonijos vairas patikėtas dainininkei Dovilei Filmanavičiūtei ir aktoriui Mantui Stonkui.

Renginio nesutrikdė ir vienas nelaimingas atsitikimas – "Mandragoros" lyderis patyrė traumą. Gavęs metų metalo grupės apdovanojimą Rimas Ganseniauskas, "Mandragoros" įkūrėjas ir gintaristas, nesėkmingai nušoko nuo scenos ir susižalojo koją.

Rengino pabaigoje šių apdovanojimų iniciatorius V.Alesius, pasipuošęs marškinėliais su užrašu "Jei nedavė M.A.M.A., duos T.Ė.T.Ė.", atrodė pavargęs, bet laimingas – T.Ė.T.Ė. savo pažadą ištesėjo ir niekas neliko nuskriaustas.


Laureatai

Metų debiutas Markas Palubenka

Metų muzikinis vaizdas "Gyvai" klipas "Why"

Metų elektronikos atlikėjai Mario Basanov & Vidis

Metų folkmuzikos grupė "Pievos"

Metų albumas KeyMono "Synthezatorium"

Metų tautos balsas "Liūdni slibinai"

Metų hiphopo atlikėjai Dee & Kamy

Metų punk grupė "The Sold Outs"

Metų eksperimentinės muzikos grupė "Maldur Atai"

Metų fanko grupė "Fun Clock"

Metų metalo grupė "Mandragora"

Metų roko grupė "The Colours of Bubbles"

Metų būgnininkas Josh McClung

Metų bosistas Domas Aleksa

Metų gitaristas Viktoras Jonušis

Metų vokalistas Jeronimas Milius

Metų vokalistė Ieva Narkutė



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių