Quantcast

Teatro dieną minės kukliai

Tarptautinę teatro dieną Rusų dramos teatras kviečia į premjerą "Kvailių karalienė". Kiti sostinės teatrai žiūrovams rodys jau matytus spektaklius arba kvies į uždaras šventes.

Lietuvos rusų dramos teatras kviečia sutikti Tarptautinę teatro dieną su gera doze humoro – kovo 27 ir 28 d. čia vyks spektaklio "Kvailių vakarienė" pagal prancūzų dramaturgo Franciso Vebero komediją premjera.

Pagrindinis Teatro dienos įvykis tradiciškai bus Auksinių scenos kryžių įteikimas geriausiems Lietuvos teatralams. Šiemet ši šventė iš Nacionalinio dramos teatro išsikėlė į Kultūros ministeriją ir bus gerokai kuklesnė nei įprasta. O teatrų kolektyvai šventes organizuojasi patys.

"Paprastai būdavo bendra šventė Nacionaliame dramos teatre, nes teatralams irgi norisi susitikti, su kitais pabendrauti. Tačiau kadangi šiemet tokios šventės nėra, švęsime tiesiog širdyse", – sakė Nacionalinio operos ir baleto teatro Reklamos ir informacijos skyriaus vedėja Janina Stankevičienė.

Nacionaliniame dramos teatre ištikimiausiems lankytojams ir bičiuliams bus rodomas monospektaklis "Jasekas" su Neringa Bulotaite. "Seniau buvo tradicija teatro šventę minėti pas mus, bet šiemet ministras labai protingai nusprendė, kad reikia taupyti lėšas, ir paliko teisę teatrams švęsti, kaip kas nori, ir tai tikrai nėra blogai", – sakė Nacionalinio dramos teatro vadovas Adolfas Večerskis. Prieš spektaklį, 11 val., teatro kolektyvas važiuos aplankyti aktorių kapų.

Vilniaus "Lėlės" teatras rodys spektaklius "Daktaras Dolitlis" ir "Coliukė", "Elfų teatras" – tragikomediją suaugusiesiems "Išlaisvinkite auksinį kumeliuką", Keistuolių teatras – spektaklį "Interviu su šlykštukais" ir Andriaus Kaniavos tikro garso koncertą "Muzika Mus(ė)iškiams". Vilniaus jaunimo teatre ir Vilniaus mažajame teatre vyks uždari vakarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių