Quantcast

Švytintys F.Jakubausko gobelenai

Rytoj R galerijoje atidaroma vieno ryškiausių Lietuvos tekstilės meno atstovo, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Felikso Jakubausko paroda "Švytėjimai".


Kas: tekstilės darbų paroda "Švytėjimai".


Kur: R galerijoje.


Kada: gruodžio 20 d. 18 val.

Dailininkas kuria tradicines, techniškai tiksliai išaustas tapiserijas, taip pat laisvos formos kompozicijas, kuriose panaudoja įvairias medžiagas. F.Jakubausko darbuose dominuoja abstrahuotos plastinės formos, kartais įgyjančios konkrečias geometrines formas, kartais išsiliejančios į organiškas, sunkiai apibūdinamas struktūras arba figūrinius motyvus.

"Man svarbūs erdvės pajautimo, gamtos kaitų būsenos, šviesos, šešėlių santykiai, – mintimis apie kūrybą pasidalija F.Jakubauskas. – Tai apipynę visą mano kūrybą".

Pasak meno kritikės Rūtos Pileckaitės, dailininkas mėgsta ryškias spalvines dėmes kontrastingai derinti su šviesių tonų subtiliomis kombinacijomis, taip išgaudamas visą spektrą spalvų ir paviršiaus faktūrų variacijų. F.Jakubausko darbuose – tarsi džiazo kompozicijose – pagrindinę temą lydi laisvų improvizacijų švelnios melodijos. Jo darbuose, išsiskiriančiuose jautrumu ir polifoniniu skambesiu, visada žvilgsnį patraukia ne tik originalūs meniniai sprendimai, bet ir labai aukštas techniškai virtuoziškas atlikimas.

F.Jakubauskas yra surengęs 23 personalines parodas Lietuvoje ir užsienyje, dalyvavęs daugiau nei 170 bendrose parodose 25 pasaulio šalyse, yra pelnęs daug garbingų apdovanojimų, tekstilininko darbų yra įsigiję Lietuvos ir užsienio muziejai, visuomeninės įstaigos ir privatūs asmenys. Nuo 1989 m. F.Jakubauskas dirba tik kūrybinį darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių