Quantcast

Šventė metalo gerbėjams

Trečiadienio vakarą klube "Propaganda" rinkosi alternatyviosios muzikos gerbėjai. Čia savo pasirodymą surengė žinoma post metal ir rock trijulė iš Čikagos "Russian Circles".

"Russian Circles" – tai aštuntus metus gyvuojanti instrumentinė grupė, kurios muziką kritikai apibūdina kaip post metal ir post rock žanrų mišinį, nors patys muzikantai sakosi neapsiribojantys žanro rėmais ir drąsiai eksperimentuoja tiek studijoje, tiek ir gyvuose pasirodymuose. Kolektyvas nemažai koncertuoja ir yra grojęs su tokiomis grupėmis "Isis", "Mono", "Pelican", "Boris", "Tool" bei kt.

Kažkada žinomos post metal grupės "Isis" lyderis Aaronas Turneris šį stilių apibūdino kaip galvojančių žmonių metalą, esą šio stiliaus muzika nutolsta nuo standartinių metalo kanonų. Iš tiesų, "Russian circles" žengia dar toliau, jų muzika stebina įvairove: nuo lengvo melodingo ir atmosferinio skambesio staiga pereina į tamsius ir sunkius metalo vandenis. Ypač tai akivaizdu naujausiame jų albume "Empros", nuo ypač sunkaus ir niūraus kūrinio "309" iki permainingos nuotaikos, tačiau skaidraus "Mladek".

Instrumentinei grupei neturint vokalisto, kuris dažnai ir būna ta grandis, užvedanti klausytojus ir su jais bendraujanti, turėtų būti sunku išlaikyti publikos dėmesį. Tačiau "Russian Circles" trijulei tai pavyksta neįtikimai lengvai. Būdami puikūs muzikantai, gitaristas Mike'as Sullivanas, bosistas Brianas Cookas ir būgnininkas Dave'as Turncrantzas nė akimirkai neleidžia suabejoti tuo, ką daro scenoje. Jų pasirodymas persmelktas energija ir nuoširdumu. Tiesa, ir publika, nors ir ne itin gausi, į koncertą atėjo susipažinusi su grupės kūryba, tikrai žinodama, ko nori, ir tai gavo su kaupu.

"Russian Circles" savo turą po Europą pradėjo balandžio 5 d. su visiškai jauna grupe iš San Fransisko "Deafheaven".

Iš pradžių dviejų žmonių projektas "Deafhaven" sulaukė labai palankių vertinimų. 2010 m. vokalistas George'as Clarke'as ir gitaristas Kerry McCoy'as nutarė priimti dar tris narius ir sugrojo savo pirmąjį koncertą. O 2011 m. balandį išleido ir pirmąjį albumą "Roads to Judah", kurio muziką galimą apibūdinti kaip tradicinio black metal ir atmosferinio, melodingo post rock lydinį. Neįtikimai stiprų įspūdį palikusi grupė savo pasirodyme sukūrė tamsią ir šaltą atmosferą, puikiai suderino melodingus post rock pasažus su tradiciniu black metal skambesiu.

Taip pat koncerte pasirodė eksperimentinės muzikos duetas iš Lietuvos "Luum", kuris šiais metais, alternatyviosios muzikos apdovanojimuose T.Ė.T.Ė. buvo nominuotas "eksperimental" muzikos kategorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių